Câţi bani vor primi pensionarii cu venituri mici de la stat în luna ianuarie. Sumele sunt oficiale

Badea Violeta 18.12.2021, 15:56
Câţi bani vor primi pensionarii cu venituri mici de la stat în luna ianuarie. Sumele sunt oficiale

E oficial! Pensionarii cu venituri mici vor primi bani de la stat în luna ianuarie. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi, care a precizat că 2,5 milioane de vârstnici vor beneficia de acest ajutor pentru plata facturilor. Iată ce sumă vor încasa aceștia în prima lună a anului 2022!

Pensionarii cu venituri mici vor primi bani de la stat

Pensionarii din România primesc, în sfârșit, o veste bună! Încă de la începutul acestei săptămâni, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că bătrânii cu venituri mici de 1.600 de lei vor beneficia de un ajutor de la stat pentru a avea cu ce să-și achite facturile pe timp de iarnă.

„Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”, declara, luni, oficialul.

Pensionarii cu venituri mici primesc ajutor de la stat
Pensionarii cu venituri mici primesc ajutor de la stat

„S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială”

Astfel, ajutorul va fi diferit în funcție de pensia fiecăruia pentru a nu se depăși suma de 2.200 de lei. Prin urmare, cine încasează 1.600 de lei pensie va primii 600 de lei. În schimb, cine are o pensie de 1.000 de lei va primi un ajutor 1.200 de lei.

„Sprijinul pe care îl vor primi pensionarii, toți acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susține facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială.”, a spus Marius Budăi.

Cine beneficiază de acest sprijin

Doar pensionarii cu venituri mai mici de 1.600 de lei vor primi acest ajutor de la stat. Cei care au o pensie mai mare nu vor beneficia de sprijinul de la Guvern în luna ianuarie.

Și ministrul Familiei, Gabriela Firea, a oferit declarații pe această temă și a precizat că banii se vor acorda o singură dată.

„Ajutorul financiar se acordă o singură dată, în luna ianuarie, unui număr total de aproape două milioane și jumătate de pensionari”, a declarat și ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a mai spus că impactul bugetar va fi de 2,56 miliarde de lei și va fi asigurat din bugetul de stat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...