Câți bani vor primi angajații din secțiile de votare la Alegerile Prezidențiale

Daria Petrescu 02.11.2019, 16:44
Câți bani vor primi angajații din secțiile de votare la Alegerile Prezidențiale

Alegerile Prezidențiale vor avea loc anul acesta pe 10 noiembrie. 27 de persoane și-au anunțat intenția de a candida la Alegerile Prezidențiale din 2019.

Dintre acestea, 17 și-au depus dosarul la Biroul Electoral Central, fiind admise în final 14 candidaturi, un număr similar cu cel de la scrutinul precedent.

Câți bani vor primi angajații din secțiile de votare, în ziua Alegerilor Prezidențiale

Un rol foarte important îl au și angajații secțiilor de votare din cadrul alegerilor, care vor primi o sumă de bani pentru a supraveghea atent modul în care se desfășoară alegerile.  Nu se știe câți bani vor primi angajații secțiilor de votare însă, s-ar putea ține cont de indemnizațiile pe care aceștia le-au primit la alegerile europarlamentare din 26 mai, când bonusurile au fost mărite cu 45 de lei pentru fiecare zi de activitate.

„Art. IV. — (1) Indemnizațiile președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, ale locțiitorilor acestora, precum și ale operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 se majorează cu 45 de lei pentru fiecare zi de activitate”, anunța atunci Autoritatea Electorală Permanentă.

Aceeași sursă arată că personalul de la alegeri va primi câte 190 de lei pentru fiecare zi de activitate: „(2) Indemnizațiile membrilor birourilor electorale județene, ale membrilor birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București și ale membrilor biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 se majorează la 190 de lei pentru fiecare zi de activitate”.

După ce candidaturile au rămas definitive și s-a tras la sorți ordinea candidaților pe buletinele de vot, acestea au fost trimise prin poștă românilor care s-au înscris, până pe 15 septembrie, pentru votul prin corespondență. Astfel, buletinele au fost distribuite, iar unele deja returnate încă din prima decadă a acestei luni. Plicurile vor fi deschise abia după încheierea primului tur.

Potrivit legii, campania electorală începe cu 30 de zile înaintea datei alegerilor, astfel că startul oficial al campaniei s-a dat pe 12 octombrie, iar finalul este programat pentru sâmbăta dinaintea alegerilor, respectiv pe 9 noiembrie, la ora 7.00.

Urmăriți Impact.ro și pe