Câți bani va încasa Klaus Iohannis în 2020. Depășește cu mult salariul pe care îl primește Carmen

Diana Radu 03.01.2020, 11:46
Câți bani va încasa Klaus Iohannis în 2020. Depășește cu mult salariul pe care îl primește Carmen

Klaus Iohannis va primi în noul an un salariu colosal datorită creșterii salariului minim pe economie pentru anul 2020. Bineînțeles, de acest ”cadou” vor beneficia și ceilalți demnitari ai statului. Câți bani va încasa președintele României în 2020?

Klaus Iohannis va încasa în 2020 un salariu uriaș. Cât câștigă Prima Doamnă a României?

klaus iohannis, salariu, 2020, prima doamnă a României
Klaus Iohannis va încasa în 2020 un salariu uriaș. Cât câștigă Prima Doamnă a României

Salariul președintelui Klaus Iohannis ca ajunge în acest an la suma de aproximativ aproximativ, 27.000 de lei, contravaloarea în euro fiind de aproximativ 5,649 euro. Anul trecut, Iohannis avea un salariu de 24.960 de lei, echivalentul sumei de aproximativ 5.000 de euro, cu 2.160 de lei mai mult faţă de anul 2018.

Între Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, există o diferență destul de mare, la nivel salarial. Potrivit declarației de avere pe care și liderul statului a întocmit-o, acesta nu este proprietar de terenuri, dar deține două case și trei apartamente. Președintele deține și un cont pe care și l-a deschis la BCR, în anul 1999. Indemnizația sa prezidențială se ridică la suma de 165.100 lei, bani pe care îi primește anual. De asemenea, Prima Doamnă are un salariu de 2.773 lei, în fiecare lună, ca profesoară, în Sibiu.

”Nu este bogată, ci are un câștig asemenea tuturor celor care predau, nicidecum nu are un statut diferit”, ar fi susținut surse din anturajul prezidențial, potrivit cancan.ro.

Salariul minim pe economie crește de la 1 ianuarie la 2.230 de lei, supraacciza de 7 eurocenți la carburanți dispare, iar în București proprietarii de mașini mai vechi vor plăti o taxă de poluare.

Conform aceleiași măriri de salariu minim, majoritatea demnitarilor statului vor avea parte de o mărire salarială cu aproape 2.000 de lei, în condițiile în care Guvernul avea de gând să le plafoneze. Legea în acest sens a fost atacată de social-democrați la Curtea Constituțională. Așa că odată cu majorarea salariului minim, au fost recalculate și salariile oamenilor de stat. Creșterea salariului minim aduce beneficii și altora, mai ales demnitarilor.

Urmăriți Impact.ro și pe