Câți bani scoate statul român de pe urma lui Gheorghe Dincă. Acum e oficial

Ana Anitoiu 23.09.2020, 16:00
Câți bani scoate statul român de pe urma lui Gheorghe Dincă. Acum e oficial

Statul român scoate bani de pe urma lui Gheorghe Dincă, „monstrul din Caracal”. S-a aflat ce sumă s-a strâns.

Câți bani scoate statul român de pe urma lui Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă ar putea clocoti de furie în Penitenciarul Craiova. Nimic comparabil, însă, cu ceea ce simt părinții celor două adolescente care sunt de negăsit, după ce s-au urcat în mașina lui.

Dincă a fost anunțat că i-a fost vândut fierul vechi din curte. „Monstrul din Caracal” obișnuia să câștige bine din astfel de vânzări.

Acum, într-o licitație organizată de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), s-a vândut fierul vechi al lui Dincă.

Mai exact, 29.130 de kilograme de țevi, fier brut, tablă și alte deșeuri. Astfel, s-a obținut suma de 15.584 de lei.

Câți bani scoate statul român de pe urma lui Gheorghe Dincă. Acum e oficial

Încă două lovituri pentru Gheorghe Dincă

De asemenea, în cadrul aceleiași licitații, au fost scoase la vânzare două autoturisme utilitare pe care le avea Gheorghe Dincă.

„Monstrul din Caracal” a rămas fără o dubiță, pentru care prețul de pornire este de 3.763 de lei. În plus, Dincă a rămas fără o furgonetă, pentru care licitația pleacă de la prețul de 4.922 de lei.

Mașina cu care Gheorghe Dincă le-a răpit pe adolescentele Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu a fost vândută.

La finalul lunii iunie, familia Luizei Melencu a cerut ca această mașină să nu fie vândută. Tribunalul Olt a admis cererea.

Mama Luizei Melencu a spus că vânzarea acestei mașini ar avea ca scop „mușamalizarea cazului”. Ea a precizat că în autoturism ar mai putea fi găsite dovezi.

Câți bani scoate statul român de pe urma lui Gheorghe Dincă. Acum e oficial

La un an de la cazul Caracal, criminaliștii care au ajuns primii la fața locului au spus că nu găsesc nimic să își reproșeze. Între timp, cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, sunt de negăsit.

„Criminalistic vorbind nu avem ce să ne reproșăm, dar au fost anumite lacune, dar eu sper că s-au rezolvat”, a spus Alexandru Poroșanu, care conduce departamentul Cercetării la Fața Locului din Institutul Național de Criminalistică.

Polițiștii care au lucrat la acest caz recunosc că au făcut și greșeli, dar se apără spunând că au muncit aproape jumătate de an, fără încetare, pentru finalizarea dosarului Caracal.

„Azi este cea mai urâtă zi pentru tine Lulu și pentru noi familia ta. Azi se fac 1 an și 5 luni de când nu mai ești lângă noi. Acel om fără suflet te-a luat de lângă noi. Ne-a lăsat fără tine, Lulu meu.

Să știi că oriunde ai fi tu, mami, voi lupta cât am să pot pentru tine. Știu că este greu, dar vom lupta și avem aceeași speranță că te vom strânge în brațe iar.

Luiza mea mie dor de ține aș da orice să te văd, să-ți văd zâmbetul acela gingaș. Doamne, ascultă-mi ruga și adu-mi copilul acasă. Doamne, ajut-o, oriunde ar fi”, a scris mama Luizei Melencu, pe 14 septembrie, pe Facebook.

Alexandru Cumpănașu a anunțat, astăzi, că se reia procesul în cazul Caracal, la Craiova, precizând că este sigur că scenariul este deja scris.

„Nu am nici un dubiu că scenariul scris deja își va urma cursul dar niciodată să nu ne pierdem fărâma de speranță. Dacă a primit ordin să vorbească, Dincă va vorbi dacă nu va fi liniște.

În loc să o caute pe Alexandra sau să îl audieze măcar pe derbedeul de Dincă pentru a spune unde este, statul român judecă excepții și oferă tot mai mult timp distrugerii speranței.

Însăși martorul cheie, protejatul Dincă a recunoscut că nu a omorât-o și totuși mascarada continuă…”, a scris Alexandru Cumpănașu, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...