Câți bani primesc copiii de la stat, din ianuarie. Suma a fost anunțată oficial

Ioana Bucur 31.12.2020, 14:55
Câți bani primesc copiii de la stat, din ianuarie. Suma a fost anunțată oficial

Veste neașteptată despre soarta alocațiilor în anul 2021. Câți bani vor primi copiii de la stat, din ianuarie. Suma a fost anunțată, oficial, de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Alocații 2021. Câți bani primesc, de fapt, copiii, din luna ianuarie

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat, joi, pe pagina sa de Facebook, că alocațiile pentru copii vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021.

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, a transmis Raluca Turcan.

Ministrul a adăugat că valoarea alocației pentru minorii cu vârste de până la doi ani, precum și alocația pentru copiii cu handicap cu vârstă până la 18 ani, va ajunge la suma de 427 de lei pe lună.

„Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar”, a adăugat Raluca Turcan.

Bugetarii, nemulțumiți de planurile autorităților pentru 2021

În urmă cu puțin timp, surse citate de Digi24 dezvăluiau că alocațiile copiilor ar putea crește cu zece la sută de la 1 ianuarie 2021 și cu alte zece procente, din luna august. Și valoarea punctului de pensie ar urma să fie modificată, cu doar opt la sută, cel mai probabil, în luna septembrie a noului an.

Cât despre majorarea salariilor profesorilor, aceasta va fi amânată până la finalul anului 2021. De fapt, veștile nu sunt bune pentru întreg aparatul bugetar, veniturile angajaților fiind plafonate pe o perioadă de două sau trei luni. Este vorba despre sporuri, indemnizații, salarii etc. În această perioadă, Guvernul va face o analiză, căutând o soluție pentru discrepanțele mari apărute între banii pe care îi primesc angajații la stat.

„În ceea ce priveşte angajaţii din mediul bugetar – am spus-o tot timpul şii o să repet – nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii. În acest moment analizăm însă dacă legea în vigoare este eficientă – cea referitoare la salariile din domeniul public – au apărut tot felul de anomalii şi excepţii”, a explicat, luni, Florin Cîţu.

Deficit de 7% din PIB și consolidare fiscală

Conform premierului, bugetul României pe anul 2021 va fi construit cu un deficit de șapte procente din PIB, iar statul are în vedere o consolidare fiscală:

„Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus Florin Cîţu la finalul şedinţei de guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...