Câţi bani poţi scoate, de fapt, de la bancomat. Nu contează că ai sume mari în conturi

Iancu Andreea 20.01.2022, 21:46
Câţi bani poţi scoate, de fapt, de la bancomat. Nu contează că ai sume mari în conturi

Cei care dețin un card bancar ar trebui să cunoască faptul că există o serie de reguli de respectat pentru a beneficia de sumele aflate în cont. Românii pot scoate bani de la bancomat, de exemplu, în anumite condiții. Există o serie de instrumente pentru administrarea fondurilor proprii, astfel că, în ciuda faptului că sunt banii tăi, nu îi poți accesa după bunul plac.

Ce sume de bani se pot scoate de la bancomat

Românii care dețin un card bancar trebuie să știe faptul că, deși banii aflați în cont le aparțin, aceștia nu pot să dispună de ei la orice oră, la fel ca în situația în care vorbim despre cash. De exemplu, dacă ai bani pe card și vrei să scoți o sumă de la bancomat, trebuie să te încadrezi în anumite limite, în funcție de instituțiile bancare din România. Fiecare bancă are propriile sale limite până la care poți scoate cash, de la bancomat, pe parcursul unei zile.

Se poate întâmpla să ai nevoie urgentă de o sumă mai mare de bani, cash, pe care ai în plan să o scoți de pe card, de la bancomat. Chiar dacă dispui de acești bani, s-ar putea să fie nevoie să te împrumuți pentru a-ți rezolva problemele. Pentru a nu te confrunta cu o astfel de situație trebuie să te informezi ce limită de scoatere a banilor cash din bancomat operează banca ta. În general, pragul de eliberare a banilor la bancomat se situează între 3.000 – 5.000 de lei. Acesta poate fi însă extins de titularul contului.

Cum poți să extinzi limita de retragere numerar de la bancomat

Titularul contului poate să extindă limita pentru scoaterea banilor cash de la bancomat prin mai multe modalități, în funcție de bancă:

  • printr-un apel telefonic către unitatea bancară. Clientul va trebui să transmită mai multe date de identificare, printre care și CNP-ul.
  • prin aplicațiile digitale ale băncii
  • fizic, la o sucursală a băncii.

Noul prag de retragere a numerarului de la bancomat poate să se păstreze în noile limite setate atât timp cât vei continua să folosești cardul. De asemenea, există situația în care noua limitare să expire după o anumită perioadă, de exemplu, în cazul BRD, după șapte zile. Ulterior acestei perioade se va reveni la pragul inițial. Toate aceste detalii se modifică în funcție de protocolul băncii.

Ceea ce este esențial de reținut este faptul că pragul extins va include toate sumele cheltuite într-o zi, de exemplu, pentru cumpărăturile făcute online sau la plata facturilor. Iată, ca exemplu, câteva dintre limitele de scoatere a banilor cash de la bancomat, în cazul mai multor unități bancare din România.

Câți bani poți scoate de la bancomat, într-o zi
Câți bani poți scoate de la bancomat, într-o singură zi
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...