Câţi bani îţi dă statul pentru nuntă sau botez. Suma nu e deloc mică

Stan Filon 17.05.2022, 15:30
Câţi bani îţi dă statul pentru nuntă sau botez. Suma nu e deloc mică

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit recent despre mai multe programe gândite de Guvern pentru a veni în ajutorul românilor. Astfel am aflat că guvernul va oferi credite tinerilor care vor face nuntă, botez, pentru a plăti creșa sau grădinița copilului sau chiar pentru a-și cumpăra o nouă mașină. Șeful Executivului a venit cu precizări foarte importante despre aceste programe.

Câţi bani îţi dă statul pentru nuntă sau botez

Așadar, Executivul se pregătește să lanseze mai multe programe guvernamentale care să vină în sprijinul românilor. Vorbim despre programul „Family Start”, care urmează să fie adoptat, dar și programul „Sprijin pentru România”, care va pune la dispoziție sume de bani pentru plata procedurilor de fertilizare în vitro pentru familiile care nu pot avea copii.

Despre programul „Family Start” a vorbit premierul Nicolae Ciucă chiar de „Ziua internațională a Familiei” și „Ziua Familiei Române”. Premierul a ținut să precizeze că este pentru prima dată când Guvernul are un minister al familiei, care să se ocupe cu problemele întâlnite în familiile din România.

Cati bani iti da statul pentru nunta sau botez
Cati bani iti da statul pentru nunta sau botez

Credite garantate de către stat pentru tinerii din România

„Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern”, a susținut Ciucă.

Despre sumele pe care le vor putea accesa tinerii din România prin acest program a vorbit chiar ministrul Familiei, Gabriela Firea. Astfel am aflat că și studenții pot primi un credit de 10.000 de euro pentru a-și plăti anumite nevoi personale. De asemenea, credite de 15.000 de euro vor fi disponibile pentru tinere familii sau pentru tineri care nu constituie neapărat o familie. Potrivit Gabrielei Firea, aceste credite vor putea fi acordate tinerilor pentru plata chiriei, grădiniței, creșei sau pentru evenimente personale, precum nunți sau botezuri.

„Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme”, a precizat Gabriela Firea.

Prin programul „Family Start” pot beneficia de astfel de credite tineri cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, însă nu se cunosc mai multe detalii, momentan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...