Câți bani iau pentru o cântare cei mai cunoscuți artiști români. Carmen Chindriș, printre cei mai bine plătiți

Ioana Bucur 07.06.2022, 14:01
Câți bani iau pentru o cântare cei mai cunoscuți artiști români. Carmen Chindriș, printre cei mai bine plătiți

După aproape doi ani de măsuri stricte impuse de autorități din pricina pandemiei de Covid-19, vara anului 2022 dă startul concediilor, concertelor și petrecerilor fără nicio restricție. Cei care simt cel mai bine libertatea sunt cei din lumea muzicii. Artiștii au deja agendele pline, iar reporterii redacției Ego – Impact.ro au aflat, în exclusivitate, câți bani iau pentru o cântare cei mai cunoscuți artiști români.

Cât câștigă pentru o cântare cei mai cunoscuți artiști români

Concerte, festivaluri, nunți, botezuri, lista evenimentelor pe scena cărora sunt chemați artiștii din România este destul de lungă. După doi ani de restricții impuse în contextul situației epidemiologice, redobândirea libertății a umplut agendele cântăreților pentru această vară.

Jurnaliștii redacției Ego – Impact.ro au aflat, în exclusivitate, câți bani iau pentru o cântare cei mai cunoscuți artiști români.

Potrivit unor impresari, tarifele estimative ale vedetelor sunt situate între 1.200 și 5.000 de euro, iar în topul cântăreților solicitați la nunți se află Sofia Vicoveanca, Vlăduța Lupău, Carmen Chindriș și Aurel Tămaș.

„Sofia Vicoveanca poate primi și 1.200 de euro, Clejanii sunt situați undeva la 8.000 euro, Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș, la 10.000 de euro, iar Vlăduța Lupău este cotată la 3.000 euro, fiind în topul cântărețelor.

La concertele mari, Nicolae Botgros si Tudor Gheorghe se situează la 10.000 de euro, cu formație mare. Soliștii din Ardeal câștigă și 5.000 de euro, e vorba despre Aurel Tamaș, dar el are formație, plus un echipament performant de sonorizare. Lumea în zona aceea e mai bogată, artiștii sunt mai bine plătiți”, ne-au declarat, în exclusivitate pentru Ego.ro, impresari din lumea artistică.

Câți bani iau pentru o cântare cei mai cunoscuți artiști români. Carmen Chindriș, printre cei mai bine plătiți

„Nimic nu-i adevărat, mai puțini bani primim”

Despre Sofia Vicoveanca se zvonea că ar avea un onorariu de 1.200 de euro, însă interpreta a dezvăluit că sumele sunt, de fapt, cu totul altele.

„Bravo, cine-s ăia cu 1.200-1.500 de euro, pentru o nuntă? Ăștia noi, poate, care au apărut acum din găoace. Nimic nu-i adevărat, mai puțini bani primim. Cine mă invită întreb: „Cât dați dumneavoastră?”, ca să văd în ce pătrățică mă bagă și mai discutăm.

Cine are nevoie de mine mă sună și vorbim în particular, nu este o chestie de fală. Probabil sunt și din ăștia care te invită să-și ia partea lor, nici măcar impresari nu sunt, doar pentru că dau un telefon. Am evenimente, vara aceasta, sunt invitată în mai multe locuri”, a declarat Sofia Vicoveanca în exclusivitate pentru Ego.ro

Deși a împlinit 80 de ani, marea interpretă a cântului popular nu păcălește publicul cu înregistrări, deși ar putea să-și mai protejeze vocea: „Eu nu merg pe playback, eu încă mai cânt”.

Urmăriți Impact.ro și pe