EXCLUSIV

Câți bani ia Mitică Popescu de la statul român în 2021. S-a spus că are 1.300 de lei pensie, dar adevărul e cu totul altul

Iancu Andreea 15.04.2021, 16:29

Actorul Mitică Popescu, în vârstă de 84 de ani, a devenit celebru pentru numeroasele roluri din zeci de piese de teatru și apariții în filme, dar și pentru activitatea sa din televiziune. În ciuda carierei sale de succes, care însumează 53 de ani, au apărut zvonuri că actorul nu s-ar bucura de o pensie la fel de onorabilă. Pentru că mulți au speculat că Mitică Popescu încasează lunar o pensie de 1.300 de lei, trăind la limita sărăciei, actorul a dezvăluit câți bani primește, de fapt, de la stat.

Mitică Popescu a recunoscut câți bani primește lunar de la statul român

Cei care au urmărit producțiile ”De ce se trag clopotele, Mitică?” (1981) și ”Moromeții” (1987) cunosc deja talentul actorului Mitică Popescu, care însă a devenit celebru și datorită emisiunii “D-ale lui Mitică”, de la TVR 2, unde prezenta fragmente din viața oamenilor obișnuiți din România. Ajuns la o vârstă venerabilă, actorul s-a retras din lumina reflectoarelor și își trăiește viața ca orice pensionar. Pentru că s-a zvonit că ar avea unele probleme financiare, având o pensie de numai 1.300 de lei, Mitică Popescu a vorbit cu sinceritate într-un interviu pentru playtech.ro despre câți bani încasează, de fapt, în fiecare lună.

Nu este adevărat, nu am o pensie atât de mică. După 53 de ani de activitate, nici nu aveam cum să primesc doar atât. Am o pensie lunară de peste 5.000 de lei, plus banii pe care îi primesc din drepturile de artist. Nu am ajuns la sapă de lemn. Nu am cum, pentru că am muncit toată viața, nu am cum să primesc o pensie atât de mică, a povestit actorul pentru sursa citată.

Actorul recunoaște că se descurcă cu greu în pandemie

Actorul recunoaște că se descurcă cu greu în pandemie

Restricțiile din pandemie îl nemulțumesc pe actor. Ce planuri are pentru Paști

Ca fiecare dintre noi și Mitică Popescu trece cu greu prin această perioadă de restricții și pandemie. Actorul încearcă însă să își continue viața și să se bucure de timpul cu cei apropiați. Astfel, prezentatorul de la TVR 2 a recunoscut că Sărbătorile Pascale le va petrece alături de prieteni, renunțând la pregătirile obișnuite.

În seara de Înviere merg, ca tot creștinul, la Biserică, am văzut că avem voie acest lucru, după care, mergem acasă. Nu o să gătesc de Paște, pentru că sunt invitat la masa unor prieteni și cunoștințe, o să pregătească ei tot felul de bunătăți, sunt sigur, a dezvăluit Mitică Popescu.

De asemenea, celebrul actor recunoaște că este deranjat de noile restricții, care implică închiderea magazinelor mult mai devreme în zilele de weekend. Din fericire, Mitică Popescu nu s-a confruntat cu temutul virus și a reușit să se ferească de Covid.

Nu am avut COVID-19, mulțumesc lui Dumnezeu, am fost sănătos. Încă nu m-am vaccinat, dar văd că ne constrânge până ajungem să ne vaccinăm cu toții. Nu îmi plac aceste noi restricții, este foarte greu că am ajuns să stau cu ceasul după mine să mă duc la magazin ca să nu închidă. Este adevărat că nu doar mie îmi este greu, ci tuturor, nu sunt eu victimă, a mai povestit actorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...