Câți bani ia Hagi, după transferul lui Ianis la Rangers. Prima reacție a tânărului

Marian Cărăvan 28.05.2020, 10:01

Transferul definitiv al lui Ianis Hagi de la Genk la Rangers va aduce o sumă importantă pentru Viitorul Constanța.

O sumă importantă intră în contul Viitorului, după transferul lui Ianis Hagi

Glasgow Rangers a anunțat miercuri seara transferul definitiv al lui Ianis Hagi de la Genk, după săptămâni de incertitudini și tatonări. Astfel, internaționalul român rămâne deocamdată la gruparea de pe Ibrox Park, la care a evoluat la începutul acestui an sub formă de împrumut de la Genk. Este o mutare cu beneficii pentru Viitorul Constanța, clubul lui Gică Hagi urmând să beneficieze de un procent consistent din transfer, conform clauzei încheiate anul trecut cu belgienii de la Genk, unde fusese transferat Hagi jr. Clauza respectivă prevede ca clubul dobrogean să primească 20 la sută din suma unui viitor transfer al lui Ianis Hagi.

Conform presei belgiene, Rangers a plătit 3,4 milioane de euro pentru aducerea lui Ianis Hagi pe Ibrox Park, ceea ce înseamnă că Viitorul va primi în urma acestui transfer suma de 680.000 de euro. De-a lungul timpului, transferurile lui Ianis au adus încasări de aproape 5,5 milioane de euro pentru Viitorul, informează Fanatik. De la Genk, clubul lui Gică Hagi a primit în total 3,48 milioane de euro pentru Ianis, la care se adaugă alte 2 milioane de euro primite din transferul mijlocașului la Fiorentina, în 2017.

Prima reacție a lui Ianis Hagi după ce s-a anunțat transferul la Rangers

În sfârșit, Ianis Hagi poate răsufla ușurat. Așteptarea a luat sfârșit, iar acum internaționalul român se poate pregăti în liniște, după ce a fost anunțat transferul său definitiv la Rangers. I s-a îndeplinit astfel o dorință, n dese rânduri după ce a ajuns în Scoția Ianis Hagi spunând că își dorește să rămâne la gruparea de pe Ibrox Park.

Fiul „Regelui” le promite fanilor „lucruri mari” în viitorul sezon. De-abia așteaptă să joace în fața suporterilor, deși nu se știe când acest lucru va fi posibil, din cauza restricțiilor. Ianis Hagi recunoaște că a avut oferte de la mai multe echipe, dar prioritatea sa a fost în fiecare clipă transferul definitiv la Rangers.

„Prioritatea mea a fost Rangers, asta le-am zis și agenților. Acum, Rangers e singurul lucru la care mă gândesc. Mă bucur că transferul s-a rezolvat. Abia aștept să-i văd pe fani, să simt bătaia aia a inimii când marchez un gol. Aștept lucruri mari să se întâmple sezonul ăsta”, a spus Ianis Hagi pentru Rangers TV.

Ianis Hagi, 21 de ani, a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive în cele 12 meciuri bifate în tricoul lui Rangers în acest an.

Urmăriți Impact.ro și pe