Câți bani ia CFR Cluj dacă intră în grupele Ligii Campionilor. Suma e impresionantă

Câți bani ia CFR Cluj dacă intră în grupele Ligii Campionilor. Suma e impresionantă Sursa foto> Facebook CFR 1907 Cluj

Campioana României se umple de bani! Bucuria cuceririi celui de-al treilea titlu consecutiv, al șaselea din istorie, va fi completată și cu o sumă de bani deloc de neglijat. Banii primiți pentru succesul din competiția internă sunt însă un mizilic pe lângă ce ar putea veni de la UEFA. Practic, ardelenii și-ar asigura bugetul numai prin simpla prezență în grupele Ligii Campionilor. Iar veștile bune legate de capitolul financiar nu se opresc aici.

CFR Cluj se umple de bani dacă intră în grupele Ligii Campionilor

După ce a câștigat finala campionatului cu Universitatea Craiova, chiar pe terenul contracandidatei, CFR Cluj intră acum în cursa pentru umplerea conturilor. Dacă palmaresul a fost îmbogățit cu încă un trofeu intern, gruparea din Gruia își poate consolida bugetul cu un parcurs cât mai lung în cea mai mare competiție intercluburi, Liga Campionilor. Asta însemnând cel puțin prezența în grupele competiției. Desigur, ardelenilor nu le va fi ușor, dar având această motivație financiară, am putea asista la unele surprize.

Deocamdată, CFR Cluj merge în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, ceea ce îi aduce pentru început doar 280.000 de euro la buget. Pentru calificarea în turul 2 preliminar UEFA acordă 380.000 de euro, iar accederea în turul 3 înseamnă încă 100.000 de euro în plus. Sumele cu adevărat impresionante vin în momentul în care echipele ajung în grupele Ligii Campionilor. Fiecare echipă care accede în această fază a competiției are asigurată suma de 15.250.000 de euro, ceea ce pentru o reprezentantă a României este o adevărată „mană cerească”. Pe lângă asta, pentru fiecare punct acumulat în faza grupelor se acordă se acordă un bonus de 900.000 de euro. Cum să nu tragi să ajungi aici?

CFR Cluj poate stabili un record absolut pentru o echipă românească

Sumele oferite de UEFA sunt miza pentru care luptă în special echipele cu bugete mici. Reprezentantele României nu fac excepție, dar a trecut ceva vreme de când nu am mai avut o echipă performantă în grupele Ligii Campionilor. Eliminările premature, inclusiv din Europa League, nu au adus sumele scontate de patronii din fotbalul românesc.

Totuși, CFR Cluj poate stabili în acest sezon un record absolut pentru fotbalul românesc. Chiar dacă nu ar obține nici măcar un punct în faza grupelor Champions League, campioana României ar trece de 20 de milioane de euro încasate de la forul continental. Asta pentru că după încheierea competiţiei se calculează contribuţia pe care fiecare echipă a avut-o la aşa numitul market poll. Suma încasată este în funcţie de notorietatea echipei şi de banii care au fost încasaţi în ţara din care provine.

Pentru a vă face cât de cât o idee, să menționăm că, spre exemplu, în sezonul 2018-2019, echipa greacă AEK Atena, ocupanta ultimului loc în Grupa E, cu zero puncte, a încasat 18,96 milioane de euro numai din market poll. Și nu e o condiție obligatorie ca o echipă să ajungă în faza grupelor pentru a primi bani din market poll. Dinamo Kiev, actuala echipă a lui Mircea Lucescu, eliminată în play-off-ul competiției de Ajax, a încasat 5,05 milioane de euro.

CFR Cluj se apropie de o lovitură financiară de proporții. Cinci meciuri o despart de prezența în grupele Ligii Campionilor și de sacul de bani de la UEFA. Ar fi cu siguranță un record absolut pentru o echipă românească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI