Câți bani i s-au oferit lui Lionel Messi pentru mantia de la ridicarea trofeului Cupei Mondiale. Suma e impresionantă

Anca Manolica 24.12.2022, 18:19
Câți bani i s-au oferit lui Lionel Messi pentru mantia de la ridicarea trofeului Cupei Mondiale. Suma e impresionantă

Ridicarea trofeului Cupei Mondiale din Qatar de către Lionel Messi va rămâne unul dintre cele mai emblematice momente din fotbal. În cadrul impresionantei ceremonii de premiere, superstarul argentinian a purtat o mantie tradițională arabă neagră cu auriu. Câți bani i s-au oferit pentru acest obiect prețios.

Messi a primit o ofertă uriașă pentru mantia pe care a purtat-o la ridicarea trofeului de la Campionatul Mondial 2022

Superstarul argentinian și-a împlinit visul de-o viață duminică, 18 decembrie, după o finală care, de asemenea, a rămas pentru totdeauna în istoria sportului. Bătălia dintre Argentina și Franța de pe stadionul Lusail din Qatar a fost cu adevărat una de neuitat. Messi a marcat două goluri, Kylian Mbappe a înscris un hat-trick, dar echipa sud-americană a câștigat la penalty-uri.

Drama din ultimele 40 de minute ale meciului a făcut ca ridicarea trofeului de către Leo Messi să fie și mai specială. Înainte însă ca atacantul lui Paris Saint-Germain să poată aduce capodopera lui Jules Rimet colegilor săi de echipă care jubilau, el a fost îmbrăcat în bisht de șeicul Tamim, emirul Qatarului.

Câți bani i s-au oferit

Un bisht este o mantie lungă tradițională ce se poartă în momentele de sărbătoare în regiunea Orientului Mijlociu. Imaginea cu superstarul îmbrăcat a făcut înconjurul lumii, iar cel care a câștigat de șapte ori Balonul de Aur a primit acum o ofertă uriașă pentru acest articol vestimentar devenit celebru.

Lionel Messi, în cadrul ceremioniei de înmânare a trofeului CM 2022
Lionel Messi, în cadrul ceremioniei de înmânare a trofeului CM 2022

Ahmed Al Barwani, avocat și membru al parlamentului din Oman, își dorește ca acest articol să rămână în Orientul Mijlociu. Ca atare, i-a oferit lui Messi suma uriașă de 1 milion de dolari.

Într-un interviu acordat publicației The National, Al Barwani a detaliat motivele care au stat la baza ofertei și a mai declarat că bisht-ul nu va mai fi purtat niciodată. În schimb, ar fi fost expusă pentru a celebra un moment de mândrie pentru Orientul Mijlociu.

„Am fost pe stadion și am urmărit în direct acel moment când Emirul Qatarului i-a dat bisht-ul lui Messi. Acest moment a spus lumii că suntem aici și aceasta este cultura noastră, vă rog să o cunoașteți bine. Acest turneu a fost o sursă de mândrie și a evidențiat fapte importante despre cum nu am uitat de Palestina și că arabii sunt una și unită.

Va fi expus pentru a comemora acel moment de mândrie și pentru a ne ajuta să îl retrăim și pentru a ne reaminti, de asemenea, că putem [face orice].”, a declarat Al Barwani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...