Vladimir Putin a anunţat cât costă viaţa unui soldat rus. Câţi bani primesc familiile militarilor ucişi în Ucraina

Stan Filon 03.03.2022, 20:58
Vladimir Putin a anunţat cât costă viaţa unui soldat rus. Câţi bani primesc familiile militarilor ucişi în Ucraina

S-a aflat câţi bani oferă Rusia familiilor care și-au pierdut copiii și soții în războiul din Ucraina, acolo unde au fost trimiși prin ordinul președintelui Vladimir Putin. Invadarea Ucrainei se dovedește a fi una cu multe pierderi și din rândul soldaților ruși, iar recent s-a aflat că administrația de la Moscova a început să ofere compensații bănești urmașilor militarilor căzuți pe front.

Câţi bani dă Rusia pentru familiile soldaţilor ucişi în Ucraina

Update 3 martie 2022 – În cadrul unei declarații de presă, după o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Putin a ținut un moment de reculegere în memoria militarilor morți în Ucraina. Discursul liderului de la Kremlin a avut loc chiar în timpul negocierilor dintre Rusia și Ucraina, două delegații cu reprezentanți ale ambelor state încercând să ajungă la consens pentru încetarea atacului.

Președintele rus a menționat, printre altele, că armata rusă și-a îndeplinit obiectivele din teren, însă s-a arătat nemulțumit de așa-zisa metodă de luptă a ucrainenilor.

„Lunetiștii cu arme de pe acoperiș… Numai naziștii pot să lupte în felul acesta”, a declarat Vladimir Putin.

În ceea ce privește victimele din cadrul armatei ruse, Vladimir Putin a afirmat că rudele acestora vor primi compensații financiare. Șeful statului a menționat că familia fiecăruia dintre cei decedați în luptă va urma să primească o sumă forfetară de 7,42 milioane ruble, ceea ce reprezintă aproximativ 62.000 de euro. De asemenea, militarii răniţi vor primi câte 2, 968 milioane de ruble, adică 24.000 de euro.

„Toate familiile ai căror membri au murit vor primi 7 milioane de ruble plus compensații lunare”, a declarat Putin.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Rusia începe să ofere compensații urmașilor soldaților ruși uciși pe frontul din Ucraina, potrivit BBC. Astfel, s-a aflat că autoritățile regionale din Rusia au început să trimită cec-uri de câte 2 milioane de ruble acestora, în jur de 16.000 de euro. Presa locală îl citează pe liderul cecen Ramzan Kadyrov, care a spus câți bani primesc urmașii soldaților rusi uciși pe front. Despre aceeași sumă a vorbit și Veniamin Kondratyev, guvernator al teritoriului Krasnodarsk. Dar câți soldați ruși au murit până acum pe frontul din Ucraina? Ei bine, această cifră este cunoscută doar de președintele Vladimir Putin, care o ține momentan doar pentru el.

Secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că șeful statlui primește informații despre pierderile Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, dar nu poate raporta public numărul celor uciși, deoarece „acesta este exclusiv apanajul Ministerului Apărării”.

Cati bani da Rusia pentru familiile soldatilor ucisi in Ucraina
Cati bani da Rusia pentru familiile soldatilor ucisi in Ucraina

Câți soldați ruși au murit în Ucraina

Acesta a venit cu informații importante despre negocierea încetării focului. Peskov a spus că în seara zilei de 2 martie delegația rusă va aștepta negociatorii de la Kiev la discuții, dar nu a menționat locul unde vor avea loc negocierile dintre partea rusă și cea ucraineană.

„În această după-amiază, la sfârșitul după-amiezii, delegația noastră va fi la fața locului în așteptarea negociatorilor ucraineni. Delegația noastră va fi pregătită să continue discuția în seara asta”.

Dmitri Peskov spune că Ucraina trebuie să fie salvată de neonaziști. În plus, spune că Occidentul nu s-a mai arătat atât de interesat de victimele care au căzut în estul Ucrainei în urmă cu 8 ani, când aceleași grupări neo-naziste au început să-i ucidă pe rușii din Donbas și Luhansk.

„Știți că există un număr mare de formațiuni militare de natură naționalistă. Trebuie să scăpăm de ele. Aceștia sunt adevărați neo-naziști. Aceștia sunt aceiași oameni care în 2014 – acum opt ani au început pur și simplu să-și ucidă oamenii, care au început să împuște, să tortureze oameni în sud-estul Ucrainei. Când a început războiul, când au început să fie comise crime de război, atunci, din păcate, nu am văzut o asemenea unitate a Occidentului și nici nimeni nu a văzut-o. Și dintr-un motiv oarecare, deputaților din Parlamentul European nu le-a trecut niciodată prin cap să se ridice în semn de protest împotriva uciderilor acestor oameni în sud-estul țării. Ei bine, din păcate, cineva trebuie să-i pedepsească”.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a tras un semnal de alarmă și a spus că atacurile asupra Ucrainei vor deveni din ce în ce mai brutale!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...