Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia medie din România

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 22.04.2021, 18:31
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia medie din România

Apariția președintelui de joi a marcat un moment important pentru viitorul Parcului Natural Văcărești, însă ochii vigilenți ai cârcotașilor au observat un detaliu neașteptat. Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. Prețul ei, aproape cât pensia medie din România.

Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului

Anul acesta, pentru a celebra Ziua Pământului, Klaus Iohannis a făcut o vizită în Parcul Natural Văcărești, ce va beneficia de Înaltul Patronaj al Președintelui României. Șeful statului a făcut o alegere vestimentară neobișnuită, lăsând costumele impecabile în care apare mai mereu și alegând o ținută sport, dar pe care puțini români ar putea să și-o permită.

Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului? Aproape cât o pensie medie în România. Haina albastră a președintelui, marca Chervo Manildo, poate fi cumpărată pentru nici mai mult nici mai puțin de 329 de euro, adică în jur de 1.386 de lei, o sumă pe care puțini români o pot da pe un singur articol vestimentar. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS) la mijlocul lunii martie, pensia medie lunară, în România, ajunsese la valoarea de 1.636 de lei, puțin peste prețul dat de președinte pe geaca purtată joi.

Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului
Cât costă geaca purtată de Klaus Iohannis

„Mă bucur că exemplul Parcului Natural Văcăreşti merge mai departe”

Klaus Iohannis a mărturisit că o vizită în Parcul Natural Văcărești i s-a părut mai mult decât potrivită pentru a marca Ziua Pământului. Șeful Statului a anunțat că există intenţii în mai multe oraşe din România să fie înfiinţate astfel de parcuri, iar pentru a-i sublinia importanţa, îi va acorda Înaltul Patronaj al Administraţiei Prezidenţiale.

„Am venit astăzi fiindcă astăzi este Ziua Pământului şi am crezut că o vizită în Parcul Natural Văcăreşti este exact potrivită pentru această Zi a Pământului. Nu cred că spun un secret dacă afirm că Pământul are nevoie de foarte multă protecţie şi asta implică nenumărate aspecte. Zona aceasta a apărut mai degrabă întâmplător, a fost descoperită de câţiva entuziaşti, care au înfiinţat o asociaţie, şi profit de această ocazie să îi felicit pe acei entuziaşti pe care i-am întâlnit astăzi aici şi pe ceilalţi membri din asociaţie, rangerii cu care am vorbit, fiindcă se ocupă de această zonă. A devenit o zonă foarte cunoscută în Bucureşti şi în toată ţara. Parcul Natural Văcăreşti este un parc «sălbatic», este o zonă unde oricine doreşte să ia contact cu natura poate să o facă foarte uşor. Acest tip de parc „sălbatic” există de foarte mult în foarte multe oraşe din lume. La noi încă este o zonă puţin explorată şi de aceea mă bucur că exemplul Parcului Natural Văcăreşti merge mai departe. Ştiu că există un interes în mai multe municipii de a înfiinţa astfel de parcuri, în zone în care se pretează, în oraş sau în imediata apropiere a oraşului. Pentru a sublinia importanţa unui astfel de parc, a acestui parc şi a conceptului, voi acorda protecţia mea şi Înaltul Patronaj acestui parc”, a afirmat Klaus Iohannis joi la vizita în Parcul Natural Văcăreşti, cu prilejul Zilei Pâmântului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...