Câți bani cheltuie românii pentru o zi de plajă pe litoralul Mării Negre

Diana Dumitrache 07.07.2020, 15:45
Câți bani cheltuie românii pentru o zi de plajă pe litoralul Mării Negre

Numărul turiştilor care ajung la mare în această perioadă este într-o continuă creştere. Asemenea tarifelor, se plâng românii care sunt nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru o vacanţă pe litoral.

Covid-19 a dat peste cap turismul, dar şi planurile românilor pentru vacanţă

Pandemia de coronavirus a dat peste cap şi turismul pe litoralul românesc. Acesta este motivul pentru care 2020 este un an cât se poate de ciudat pentru hotelieri. Cum sezonul estival a început mai târziu decât de obicei, au apărut şi creşterile de preţ.

Sunt tarife puţin mai mari ca anul trecut şi este de înţeles acest lucru. Totul este haotic, toate materialele de curăţenie şi dezinfecţie costă, materialele de protecţie, de asemenea. Este şi normal ca pe un sezon puternic lovit să nu ai de unde să acoperi aceste costuri, spune Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.

Cât trebuie să plăteşti pentru un şezlong

Preţurile şezlongurilor nu s-au modificat mult faţă de cele de anul trecut, scriu cei de la Adevărul.ro. Astfel ele pleacă de la 20 de lei. Desigur, in funcţie de plajă pot ajunge chiar si la 70 de lei.

Câți bani cheltuie românii pentru o zi de plajă pe litoralul Mării Negre
Câți bani cheltuie românii pentru o zi de plajă pe litoralul Mării Negre

În Mamaia, preţurile pleacă de la 20-25 de lei pentru un şezlong. Practic, dacă este să calculăm tariful pentru o familie de patru persoane, suma ajunge la 100 de lei pe zi. Destul de mult, ar spune majoritatea clienţilor.

În sudul litoralului, preţurile per şezlong sunt ceva mai mici. Face excepţie, însă, zona staţiunii Eforie Nord. Aici, turiştii pot plăti chiar şi peste 30 de lei pe zi.

Ce preturi practică hotelurile

– Hotel Zenith – 360 de lei/noapte, pentru 2 adulţi cu mic dejun. Un preţ cu aproximativ 40 de lei mai mare faţă de anul trecut.

– Hotel Iaki – între 200 şi 300 de euro .

– Hotel Vega din Mamaia (cinci stele) – 2.150 de lei (mic dejun inclus).

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...