Câţi bani cerea Victor Socaciu pentru un concert. Averea strânsă de artist din muzică

Nicu Stan 28.12.2021, 12:27
Câţi bani cerea Victor Socaciu pentru un concert. Averea strânsă de artist din muzică

S-a aflat câţi bani solicita regretatul Victor Socaciu pentru a susține un concert. Ce avere a strâns artistul din muzică. Victor Socaciu, născut pe 14 ianuarie 1953 la Brașov, provenea dintr-o familie de oameni simpli, dar foarte deschiși, după cum mărturisește chiar el în biografia sa. Din nefericire, celebrul cântăreț a decedat în cea de-a treia zi de Crăciun, chiar când românii sărbătoreau pe Sfântul Ștefan.

S-a aflat ce tarif avea Victor Socaciu pentru un concert. Pandemia îi redusese drastic veniturile

Acum, după moartea fulgerătoare a cântărețului s-a aflat că Victor Socaciu avea o situație financiară bunicică, potrivit declarației de avere pe care a depus-o în urmă cu șase ani, pe vremea când era parlamentar.

De asemenea, fost Consul General al României la Montreal, Socaciu a strâns din muzică 17.000 de lei din concerte și 15.000 de lei din drepturi de autor, sume la care se adaugă, anual, 48.644 de dolari americani și 13.775 de lei de la Ministerul Afacerilor Externe, precum și 14.400 lei din pensie și 13.000 de lei indemnizație de revoluționar.

Victor Socaciu cerea 1500 de euro pentru un concert
Victor Socaciu cerea 1500 de euro pentru un concert

Pandemia l-a afectat și pe Victor Socaciu, ca pe mai toți cântăreții

Cu toate acestea, Victor Socaciu a avut o perioadă grea din punct de vedere financiar în cursul anului trecut, când pandemia de coronavirus a oprit toate evenimentele artistice pentru mult timp.

Victor Socaciu nu și-a mai actualizat bilanțul firmei sale pentru anul 2020, când nu a putut să apară în fața publicului din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Cât cerea Victor Socaciu la un concert

Firma lui Victor Socaciu, Perenearte SRL, înființată în 2017, a mers foarte bine în primii ani de funcționare, cifra de afaceri din 2019 fiind de 290.908 lei, bani din care cântărețul a rămas cu un profit net de 117.425 de lei. De asemenea, tariful perceput de artist pentru concertele sale era de 1500 de euro.

„Trăiesc cu o pensie de 1.700 de lei. Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist. Sunt încă supărat pe faptul că indemnizația de parlamentar de 3.000 de lei, căci am fost parlamentar între 2008 și 2012, mi-a fost anulată. Cineva a considerat că este o pensie specială. Eu nu o văd altfel decât ca o indemnizație, nu ca o pensie. Atunci ce să mai spunem despre acele pensii de peste 30.000 sau 35.000 de lei? Acelora cum să le mai spunem dacă cele de 3.000 de lei sunt pensii speciale?”, spunea Victor Socaciu acum câteva luni, potrivit impact.ro.

Victor Socaciu a decedat în a treia zi de Crăciun

Victor Socaciu a decedat luni, 27 decembrie, chiar în a treia zi de Crăciun, după o lungă perioadă petrecută în spital. Cântărețul a fost în comă în ultima lună de viață.

Urmăriți Impact.ro și pe