Câți bani cerea preotul Calistrat de la Iași pentru un pomelnic. „La mine vii cu 5 lei? Mă iei de prost?”

Ana Anitoiu 21.11.2022, 15:45
Câți bani cerea preotul Calistrat de la Iași pentru un pomelnic. „La mine vii cu 5 lei? Mă iei de prost?”

Preotul Calistrat Chifan, implicat într-un scandal după ce ar fi lovit două enoriașe în curtea Mănăstirii Vlădiceni din județul Iași, a fost filmat la un moment dat în timp ce dezvăluia la câți bani se aștepta pentru a primi un pomelnic de la credincioși.

Ce sumă de bani cerea preotul Calistrat Chifan ca să primească un pomelnic

Preotul Calistrat Chifan a fost filmat în timp ce își exprima nemulțumirea după ce o enoriașă i-a oferit cinci lei, cerându-i să primească un pomelnic în schimbul acestor bani. Părintele a precizat atunci și la ce sumă s-ar fi așteptat ca să nu se simtă „luat de prost”.

„Venise într-o zi o cucoană și mi-a zis că e supărată că nu are bani și să îi primesc un pomelnic. I-am zis să nu mă ia așa. Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost? Vii cu 100, 10% din cât ai dus acolo.

De ce preotul e mai prost și trebuie să îți facă rugăciune cu 5 lei, iar aia te prostește, îți spune trei gogoși și îi dai 1000 lei. De unde e asta? Nu suport treaba asta, vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare”, a spus preotul Calistrat Chifan.

Părintele Calistrat Chifan
Părintele Calistrat Chifan

Arhiepiscopia Iașilor, despre părintele Calistrat Chifan

Arhiepiscopia Iașilor a anunțat că preotul Calistrat Chifan nu mai are dreptul de a oficia slujbe, în perioada cercetărilor și că decizia finală ce va fi luată în cazul lui va ține cont de hotărârea autorităților, în urma plângerii ce a fost făcută împotriva lui.

„În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

În urma izbucnirii acestui scandal, mii de români au semnat o petiție online pentru susținerea părintelui Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, cerând ca preotul să fie lăsat în pace, în ciuda acuzațiilor ce i-au fost aduse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...