Câți bani câștigă ministrul Sănătății pentru jobul de la clinica privată. “Operează sâmbăta și duminica”. Orban l-a dat de gol

Diana Radu 30.01.2020, 16:19
Câți bani câștigă ministrul Sănătății pentru jobul de la clinica privată. “Operează sâmbăta și duminica”. Orban l-a dat de gol

După detaliile care au ieșit la iveală, potrivit cărora ministrul Sănătății are un contract încheiat cu o clinică privată, Ludovic Orban a avut o primă reacție. Mai exact, premierul României a spus că nu-l va schimba din funcție pe Victor Costache, deoarece nu există din punctul lui de vedere niciun conflict de interese, iar situația este legală.

Ludovic Orban despre ministrul Sănătății: ”Nu îl schimb, nu văd niciun fel de conflict că și oprează”

Premierul României a sărit în apărarea lui Victor Costache, după ce a ieșit la iveală faptul că acest a încheiat un contract cu clinic privată Polisano. Ludovic Orban a spus că ministrul operează în weekend la această clinică, deoarece este un medic foarte căutat și apreciat de pacienți. Potrivit Libertatea, ministrul ar câștiga  peste 20.000 de lei lunar, brut.

ludovic orban, victor costache, clinica privata
Ce spune Ludovic Orban despre contractul lui Victor Costache încheiat cu o clinică privată

”Domnul ministru al Sănătăţii operează sâmbata şi duminica. În loc să se ducă în vacanţe, să se ducă la munte, să-şi petreacă timpul, operează, pentru că este un doctor renumit. Este un medic căutat de pacienţi. Pacienţii care sunt operaţi de el îşi exprimă în mod expres solicitarea de a fi operaţi de domnul doctor Victor Costache”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Orban a mai subliniat și faptul că ministrul Sănătății a consultat Agenția Națională de Integritate înainte de semna contractul cu spitalul din Sibiu. În plus, premierul a mai spus că sin punctul lui de vedere nu există niciun conflict între poziția lui Costache de ministru și faptul că operează la o clinică privată, drept pentru care nu-l va schimba din funcție.

”Nu văd niciun fel de conflict între poziția de ministru pe care o are și faptul că operează. Atâta timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie, cât nu există motive cum să iau în calcul așa ceva?”, a spus Orban.

Orban a adăugat că Victor Costache, prin iniţiativele pe care le-a avut până acum ca ministru al Sănătăţii, a rezolvat ”lucruri care trebuiau rezolvate de mult”. Ministrul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță care permite accesul nelimitat al spitalelor private la decontări din banii publici alocați pentru programele naționale de sănătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI