Câți bani câștigă Ianis Hagi din reclame. A ajuns să facă mai mulți bani decât tatăl său

Andrei Cezar 28.09.2021, 12:30
Câți bani câștigă Ianis Hagi din reclame. A ajuns să facă mai mulți bani decât tatăl său

Ianis Hagi este unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din România, fiind văzut ca un viitor lider al echipei naționale. El traversează o perioadă bună la Rangers și este atent monitorizat de alte cluburi mari din Europa. Totdată, el se bucură și de contracte avantajoase de publicitate. În continuare vei afla câți bani câștigă Ianis din fiecare înțelegere pe care o are cu firmele de profil.

Ianis Hagi câștigă sume consistente din contractele de publicitate

La vârsta de 22 de ani, Ianis Hagi reprezintă deja un etalon de seriozitate, dăruire și disciplină în fotbalul românesc. Dacă mai punem la socoteală și faptul că a fost înzestrat cu reale calități fotbalistice, rezultă profilul perfect pentru firmele de publicitate.

Mijlocașul român este imaginea unor branduri mari din zona de echipamente sportive, băuturi răcoritoare și îngrijire corporală. Primul său contract de markenting și, totodată, cel mai important dintre toate, este cel semna cu Nike. Înțelegerea cu colosul din industria echipamentelor sportive a fost semnată în 2016, atunci când fotbalistul român avea doar 17 ani. Cele două părți au convenit asupra unei durate consistente. Timp de 6 ani, jucătorul român a fost unul dintre starurile Nike în România. Suma încasată de Ianis din partea companiei americane este de 100.000 de euro anual.

În 2022, contractul dintre Hagi jr. și Nike va ajunge la final. Însă cel mai probabil, înțelegerea va fi prelungită în termeni mult mai avantajoși pentru mijlocașul lui Rangers.

Cati bani castiga Ianis Hagi din reclame. A ajuns sa faca mai multi bani decat tatal sau
Cati bani castiga Ianis Hagi din reclame. A ajuns sa faca mai multi bani decat tatal sau

Ianis Hagi și Lionel Messi, imaginea aceluiași brand

O altă sursă de venit a internaționalului român este Gilette. Colaborarea cu firma de aparate de bărbierit a început anul trecut și se va încheia la finele lui 2021. Pentru fiecare an, Ianis Hagi va încasa câte 15.000 de euro.

De asemenea, Ianis Hagi face parte și dintr-un grup select de fotbaliști care colaborează cu celebra companie de băuturi răcoritoare PepsiCo. Nume precum Lionel Messi, Paul Pogba sau Mohamed Salah apar, împreună cu jucătorul nostru, în reclamele la băutura răcoritoare. În plus, Ianis este și imaginea Lay`s în România, firma producătoare de chipsuri fiind sub aceeași umbrelă PepsiCo. În urma acestor contracte, Iansi Hagi primește 25.000 de euro pe an.

În total, din contractele sale de marketing, Ianis Hagi câștică nu mai puțin de 140.000 de euro într-un singur an, o sumă frumușică pentru un tânăr fotbalist român în plină ascensiune. La toate acestea se adaugă și salariul pe care Hagi jr. îl primește la Rangers. Remunerația sa din partea clubului scoțian este însă cu mult peste ceeea ce câștigă din publicitate. Pe Ibrox Park, Ianis câștigă 1.196.000 de lire sterline pe an.