Câți bani câștigă de fapt un primar. Acesta este salariul pe care îl încasează lunar

Diana Dumitrache 27.09.2020, 11:34
Câți bani câștigă de fapt un primar. Acesta este salariul pe care îl încasează lunar

Românii votează astăzi, 27 septembrie 2020, edilii pentru următorii patru ani. Puţini sunt, însă, cei care au habar ce salariu ia, la final, de lună un primar, în România.

Salarii oferite de stat. Câți bani câștigă, de fapt, un primar

Alegerile locale 2020 sunt în toi, iar românii se îndreaptă în număr din ce în ce mai mare către secţiile de votare. Puţini sunt, însă, cei care ştiu câţi bani câştigă un primar, în fiecare lună. Cum marea “luptă” se dă în Bucureşti, este important ca locuitorii Capitalei să afle ce salariu va primi următorul edil. Gabriela Firea a încasat, lunar 20.100 de lei, în timp ce viceprimarul a primit 18.720, aşadar sumele nu sunt deloc unele mici.

În ceea ce priveşte primarii de sectoare și cei ai municipiilor reşedinţă de judeţ, aceştia vor avea o indemnizaţie de 18.720 de lei. De asemenea, edilii urbelor cu peste 100.000 de cetăţeni vor primi un salariu de 15.600 de lei, în timp primarii de localităţi cu un număr de cetăţeni între 50.000 și 100.000 vor avea un venit de 14.560 de lei.
Pe de altă parte, “şefii” de comună primesc de la stat sume cuprinse între 8.320 de lei şi 12.480 de lei. Totul este în funcţie de numărul de locuitori pe care îl au.

Câți bani câștigă de fapt un primar. Acesta este salariul pe care îl încasează lunar
Câți bani câștigă de fapt un primar. Acesta este salariul pe care îl încasează lunar

Alegeri locale 2020. Câţi români sunt aşteptaţi la vot

Astăzi, 27 septembrie 2020, românii vor merge la urne pentru a-i vota pe cei care vor conduce administrația din localitățile în care locuiesc. Secțiile de votare sunt deschise de la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale, cetățenii trebuie să meargă la secțiile la care sunt arondați și să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea.

„Aceste alegeri sunt cele mai grele de după Revoluție. Ne vor duce spre o iarnă cum nu am mai avut. Oamenii care ajung în funcție acum vor avea robinetul cu bani. Există o România practică, care stă într-un pix. Oamenii cu care vorbesc și spun că nu îi interesează ar face bine să se mai gândească.

Nu mai avem privilegiul ignoranței. Pandemia ne-a învățat că dacă stăm uniți putem face o mare diferență”, a declarat psihiatrul Gabriel Diaconu, conform Digi 24.

Autorităţile au precizat că peste 19 milioane de cetăţeni ai României cu drept de vot sunt aşteptaţi la cele aproape 19.000 de secţii de votare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...