Câți bani ajunge să facă un magazin Lidl într-o singură zi, în timpul pandemiei de coronavirus

Daria Petrescu 28.03.2020, 11:10
Câți bani ajunge să facă un magazin Lidl într-o singură zi, în timpul pandemiei de coronavirus

Panica provocată de coronavirusul Covid-19 i-a determinat pe oameni să ia cu asalt magazinele alimentare, pentru a-și face aprovizionarea pentru o perioadă mai lungă. Astfe că, în ultimele zile, vânzările au fost uriașe, iar profitul neaștetat.

Rafturile unor supermarketuri din București s-au golit într-un timp record

Panica provocată de coronavirusul Covid-19, încă de dinainte de confirmarea primului caz, i-a  determinat pe oameni să-și facă provizii în continuare. Sunt însă și români care spun că nu înțeleg această isterie a cumpărăturilor.

Rafturile unor supermarketuri din București s-au golit, după ce mulți oameni au cumpărat produse în cantități mari. Atfel că, un magazin Lidl a ajuns să câștige într-o singură zi, între 4 și 6 miliarde de lei vechi.

Pandemia de coronavirus își face tot mai simțită prezența și tot mai multe state recurg la măsuri extreme, nemaiîntâlnite până acum la o asemenea scară: restricții de circulație, închiderea granițelor, închiderea școlilor și a altor locuri publice

Lidl a luat măsuri în contextual pandemiei de coronavirus

Lanțurile de magazine au luat o serie de măsuri importante în privința pandemiei de coronavirus. În acest context, LIDL face precizări cu privire la programul pe care o să îl aibe magazinele precum și aprovizionarea acestora.

Ce program vor avea magazinele LIDL

Programul magazinelor Lidl în martie 2020 va fi unul obișnuit:

– luni – sâmbătă: 07.30 – 22.00;

– duminică: 08.00 – 21.00.

Totuși, programul magazinelor Lidl ar putea suferi modificări în funcție de locație.

„Împreună în siguranță, atunci când acționăm responsabil. Magazinul este igienizat constant. Cu toate acestea, vă rugăm să atingeți doar fructele și legumele pe care le cumpărați. Mulțumim!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Lidl România.

Panica provocată de coronavirusul Covid-19 i-a determinat pe oameni să ia cu asalt magazinele alimentare
Panica provocată de coronavirusul Covid-19 i-a determinat pe oameni să ia cu asalt magazinele alimentare

Reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), din care fac parte marile lanțuri de magazine, au anunțat că furnizorii și partenerii logistici lucrează zi și noapte pentru a aproviziona depozitele cu produsele a căror cerere este ridicată.

Astfel, magazinele din întreaga țară sunt în continuare aprovizionate și nu există motiv de îngrijorare pentru lipsa unor produse, potrivit Capital.ro.

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență la începutul acestei săptămâni

Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care instituie stare de urgenţă în România pentru 30 de zile. Decretul urmează să fie votat joi în Parlament. Astfel, au fost luate mai multe măsuri, precum închiderea şcolilor şi universităţilor în această perioadă, plafonarea preţului la medicamente.

Prin decretul privind starea de urgenţă se permit achiziţiile de materiale sanitare şi medicamente, angajări fără concurs la Ministerul de Interne, care preia coordonarea deciziilor, sau la Ministerul Sănătăţii, pentru mărirea numărului de oameni disponibili pentru combaterea virusului.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe