Câţi bani a luat Simona Halep pentru calificarea în semifinala de la Wimbledon 2022. Suma care i-a intrat în cont după victoria cu Anisimova

Ioana Bucur 07.07.2022, 12:01
Câţi bani a luat Simona Halep pentru calificarea în semifinala de la Wimbledon 2022. Suma care i-a intrat în cont după victoria cu Anisimova

„Joc cel mai bun tenis al meu”. Sportiva din România are o evoluție fantastică la turneul londonez, iar acest lucru se va vedea și în conturile sale. S-a aflat câți bani a luat Simona Halep pentru victoria cu Amanda Anisimova de la Wimbledon 2022, o partidă ce s-a încheiat după doar o oră și cinci minute. Românca s-a calificat în semifinale pentru a treia oară în carieră.

Câţi bani a luat Simona Halep pentru calificarea în semifinalele Wimbledon 2022

Victoria în fața sportivei din SUA, Amanda Anisimova, i-a adus un câștig financiar fabulos Simonei Halep. După o partidă ce s-a încheiat după o oră și cinci minute cu un scor final de 6-2, 6-4, românca s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2022. Este a treia oară în cariera sa când reușește această performanță.

Pentru victoria cu Amanda Anisimova, Simona Halep și-a asigurat un câștig de 620.600 de euro, ceea ce înseamnă că jucătoarea din Constanța a depășit pragul de 39 de milioane de euro câștigate din tenis. În cazul în care va reuși să o învingă și pe Elena Rybakina, locul 23 WTA, și se va califica în finala Wimbledon 2022, Halep va primi 1,2 milioane de euro.

Imediat după ce a câștigat partida cu Anisimova și și-a asigurat calificarea în semifinale, Simona Halep a mărturisit că simte că acum joacă „cel mai bun tenis” din cariera sa.

„Mă bucur că sunt din nou în semifinale. Sunt foarte emoţionată. A fost un meci dificil. Am avut însă încredere în mine, am spus că trebuie să fiu tare pe picioare. Totul este bine când se termină cu bine. Da, categoric, joc cel mai bun tenis al meu. Am avut probleme, dar îmi recâştig încrederea”, a spus Halep în interviul de pe teren, după victoria în fața Amandei Anisimova, locul 25 mondial.

Câţi bani a luat Simona Halep pentru victoria cu Amanda Anisimova de la Wimbledon 2022. Românca s-a calificat în semifinale
Simona Halep concureaza joi pentru un loc in finala de la Wimbledon

„Simona, pe hârtie, nu are adversar”

Românca are un susținător important. Miercuri, Ion Țiriac a afirmat că, teoretic, Simona Halep ar trebui să fie cea care câștigă Wimbledon 2022.

„Am auzit că a câştigat, trebuie s-o felicităm toţi. Pe hârtie, e pe departe cea care trebuie să câştige turneul. Nu cred că poate să o bată nimeni. Poate doar să piardă singură.

Nu, nu mă duc la finală. Nu mă duc nu pentru Simona, că m-aş duce cu plăcere, dar nu sunt de acord cu faptul că nu i-au lăsat pe ruşi şi pe bieloruşi să joace. N-au nicio vină, nu vrem război niciunul dintre noi, nici ei, dar n-au nimic cu sportivii.

Simona, pe hârtie, nu are adversar, dar să nu cumva să-l piardă, s-a mai întâmplat”, a spus Ion Ţiriac.

Urmăriți Impact.ro și pe