Câți bani a făcut compania lui Bill Gates în doar trei luni în 2020. Miliardarul devine din ce în ce mai bogat

Cristian Cojocaru 28.01.2021, 11:10
Câți bani a făcut compania lui Bill Gates în doar trei luni în 2020. Miliardarul devine din ce în ce mai bogat

Compania lui Bill Gates este una dintre cele mai profitabile din lume, reușind să câștige foarte mulți bani în doar trei luni. Americanul devine din ce în ce mai bogat, Microsoft fiind a treia cea mai valoroasă companie din lume.

Compania îi aduce lui Bill Gates sume impresionante de bani

Unul dintre cei mai controversați oameni din lume, Bill Gates, reușește să devină din ce în ce mai bogat de pe urma companiei pe care o are. Microsoft a anunțat raportul financiar de pe cel de-al patrulea trimestru al anului trecut. Aceasta și-a întărit și mai tare poziția a treia în topul celor mai valoroase companii din lume.

Capitalul cunoscutului brand a ajuns la 1.757 de miliarde de dolari, care, este posibil să crească. Microsoft a reușit să mai atingă un record, încasând 43 de miliarde de dolari. Din această sumă, 15,5 miliarde de dolari reprezintă profit, astfel că a cunoscut o creștere de 33% față de 2019.

Deși atenția era îndreptată către Facebook. Apple și Tesla, Microsoft a fost prima companie care a anunțat ultimul raport financiar. Celelalte companii urmează să anunțe la rândul lor aceste rapoarte. Domeniile în care Microsoft activează sunt foarte variate. Creșterea platformei de Cloud, Azure, este de 50%. Numai în ultimele luni, GamePass, o platformă care oferă acces la 200 de jocuri video, a reușit performanța să aibă 3 milioane de noi-abonați.

Capitalul cunoscutului brand a ajuns la 1.757 de miliarde de dolari, care, este posibil să crească
Capitalul cunoscutului brand a ajuns la 1.757 de miliarde de dolari, care, este posibil să crească

Noul patent înregistrat de Microsoft

Compania lui Bill Gates nu se oprește aici însă. Compania a înregistrat un patent care va reuși să transpună persoanele decedate în chatboți. Patentul presupune mai concret realizarea unui robot care se bazează pe informațiile personale ale persoanei decedate. Aceste informații pot fi preluate din imagini, voce, postări din rețelele de socializare dar și mesaje electronice, în încercarea de a reda cât mai bine personalitatea umană.

„Persoana (pe care o reprezintă chatbot-ul) ar corespunde unei entități trecute sau prezente, precum un prieten, o rudă, o cunoștință, o celebritate, un personaj fictiv, o personalitate istorică etc”, arată documentul.

Microsoft spune că inclusiv persoanele în viață pot anntrena un chatbot în așa fel încât acesta să fie o copie cât mai fidelă a personalității lor. Compania a anunțat inclusiv modele 2D și 3D, generate pe baza informațiilor și datelor video. Scepticismul unor oameni care consideră că dezvoltarea de roboți și tehnologie cât mai avansată care va distruge omenirea, devine bucuria celor care au pierdut persoane dragi și doresc să reia într-un fel o legătură veche.

Microsoft nu este singura companie care s-a gândit la acest lucru. Cofondatoarea companiei Luka, Eugenia Kuyda, s-a folosit de 8000 de mesaje text schimbate cu prietenul său Roman Mazurenko. Acesta și-a pierdut viața într-un accident de mașină, iar Kuyda a folosit mesajele pentru a realiza un astfel de chatbot.

Urmăriți Impact.ro și pe