Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea, după ce a ajuns în turul al doilea la US Open. Ce urmează acum pentru ea

Andrei Cezar 01.09.2021, 11:00
Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea, după ce a ajuns în turul al doilea la US Open. Ce urmează acum pentru ea

Meci mare făcut de Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTa) la debutul la US Open 2021. Românca a învins-o marți seară pe jucătoarea de 24 de ani din Rusia Veronika Kudermetova (31 WTA) în trei seturi, scor 7-6, 3-6, 6-0.

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul al doilea la US Open

Sorana Cîrstea se află la a 13-a participare la US Open în cariera sa. În primul tur de la Flushing Meadows a fost nevoie ca românca să depună un efort deosebit pentru a-și învinge adversara. Meciul a durat 122 de minute, iar media vitezei loviturilor a fost extrem de ridicată. Atât Sorana, cât și Veronika nu au permis vreo pauză în primele două seturi.

Sportiva română a revenit de la 2-4 în primul set și a reușit să îl câștige la tiebreak (7-6). Actul secund a fost adjudecat de adversara Soranei, iar în setul decisiv tenismena din România s-a impus lejer cu 6-0.

Pentru calificarea în turul doi, românca va fi recompensată cu un premiu în valoare de 115.000 de dolari, dar și cu 70 de puncte WTA.

Adversara din primul tur a Soranei este la a treia prezenţă consecutivă la US Open, însă nu a reuşit niciodată să treacă de primul tur.

Sorana Cîrstea traversează o perioadă foarte bună în carieră. Sportiva aflată pe locul 39 WTA are 21 de victorii din 34 de meciuri jucate în 2021.

Cati bani a castigat Sorana Cirstea, dupa ce a ajuns in turul al doilea la US Open. Ce urmeaza acum pentru ea
Cati bani a castigat Sorana Cirstea, dupa ce a ajuns in turul al doilea la US Open. Ce urmeaza acum pentru ea

Sorana Cîrstea vs Shelby Rogers în turul al doilea la US Open

Sorana Cîrstea va evolua, în turul al doilea de la Flushing Meadows, împotriva americancei Shelby Rogers, locul 43 WTA. Rogers a trecut în primul tur de compatrioata sa Madison Brengle, locul 77 WTA, în două seturi, scor 6-4, 6-0. Meciul dintre Cîrstea și Rogers va avea loc joi, 2 septembrie.

Iubita lui Ion Ion Țiriac este la a șasea participare consecutivă la US Open. Anul trecut, Sorana s-a oprit în 16-imile de finală, după ce a fost eliminată de Karolina Muchova. De altfel, sportiva din România nu a mai ajuns niciodată mai departe de 16-imi la Flushing Meadows. Așadar, anul acesta Sorana Cîrstea își dorește să își depășească performanțele din edițiile precedente și va forța o accedere în etapele superioare ale competiției.

Ultimul turneu de Gramd Slam al anului, US Open, se desfășoară în perioada 30 august – 12 septembrie, la New York. Ediția din 2021 a US Open are premii totale în valoare de 57.5 milioane de dolari. O sumă record pusă la bătaie de organizatori. În 2020, suma s-a ridicat la 57.2 milioane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe