Cățelul incendiat din Buzău, imaginile care l-au șocat și pe ministrul Vela. Ce s-a întâmplat cu patrupedul

Daniela Alexandru / 23.11.2020, 14:30
Cățelul incendiat din Buzău, imaginile care l-au șocat și pe ministrul Vela. Ce s-a întâmplat cu patrupedul

În România secolului al XXI-lea se întâmplă acte de cruzime și barbarie de nedescris. Trei adolescenți din comuna Mărăcineni, județul Buzău, au incendiat un cățel pentru a se amuza. Aceștia au turnat acetonă pe cățel și i-au dat foc, postând ulterior filmulețul pe o rețea de socializare. Polițiștii s-au autosesizat și i-au identificat pe agresori, iar ministrul Marcel Vela a anunțat că a fost întocmit dosar penal pentru schingiuirea animalelor. 

Ministrul Marcel Vela a condamnat fapta pe Facebook

Incidentul a avut loc în localitatea Mărăcineni  din județul Buzău. Trei adolescenți s-au filmat în timp ce agresat bietul animal. Poliția s-a autosesizat și i-a identificat pe cei trei. Fapta a ajuns și la urechile ministrului de interne, Marcel Vela, cunoscut ca un mare iubitor de animale.

Acesta a spus, pe o rețea de socializare, că nu va tolera sub nicio formă abuzurile îndreptate asupra necuvântătoarelor:

Reactia lui Marcel Vela despre catelul care a fost incendiat doar pentru amuzament, in Buzau
Reactia lui Marcel Vela despre catelul care a fost incendiat doar pentru amuzament, in Buzau

„Câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune. Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconştienţei şi teribilismului a trei adolescenţi din comuna Mărgineni. Aceştia au turnat acetonă pe căţel şi i-au dat foc, iar pentru a-şi prezenta „bravura” au postat filmuleţul pe o reţea de socializare. În urma apariţiei imaginilor pe internet, poliţiştii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat şi i-au identificat pe tinerii agresori. Din fericire, căţelul a fost găsit astăzi (n.r duminică) la domiciliul autorilor. Poliţiştii l-au ridicat şi predat asociaţiei pentru protecţia animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el. De asemenea, pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor”, a scris Vela, duminică seară, pe o rețea de socializare.

După apariția filmulețului, polițiștii s-au deplasat la fața locului, de unde au preluat câinele. De asemenea, a fost anunțat și medicul veterinar de pe raza localității cu privire la starea de sănătate a celorlalte animale din acea gospodărie.