„Categoric România va intra în carantină după alegerile parlamentare”. Cine a făcut anunțul care îngrozește întreaga țară

Stan Filon 26.11.2020, 08:43
„Categoric România va intra în carantină după alegerile parlamentare”. Cine a făcut anunțul care îngrozește întreaga țară

„Categoric România va intra în carantină după alegerile parlamentare”. Președintele Klaus Iohannis a spus că România nu va intra în carantină, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, însă Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu crede nicio vorbă! Acesta susține că se va închide totul, imediat după scrutinul din decembrie.

Marcel Ciolacu se pregătește de lockdown

Marcel Ciolacu a participat la emisiunea Marius Tuca Show, de la AlephNews, unde a discutat despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România și întreaga lume, respectiv pandemia de coronavirus. Întrebat dacă va fi lockdown în România, acesta a răspuns categoric.

”O să blocheze. În lockdown. Categoric. Nu au cum să stăpânească fenomenul. Doar nu credeţi în acest plan de la Cotroceni. Eu vorbesc cu medicii şi cu preşedinţi de consilii judeţene şi-mi spun că situaţia e tragică. Toate ATI-urile sunt la fund”, a afirmat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la ”Marius Tucă Show”.

Marcel Ciolacu se pregateste de lockdown
Marcel Ciolacu se pregateste de lockdown

Liderul PSD spune că imediat după alegeri va fi impusă carantina

Marcel Ciolacu mai spune că ”poate nu ar fi rău să mai vorbească (guvernanţii – n.r.) şi cu specialiştii”. Reacţia lui Ciolacu vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins, din nou, această posibilitate, ca România să intre în carantină, dupăalegerile din 6 decembrie.

”În acest moment nu există intenţia de a declara starea de urgenţă şi nu există intenţia instituirii unei carantine generale, deci un lockdown. Măsurile care sunt acum în vigoare au dus la o reducere a creşterii numărului de infecţii, ba chiar se poate constata o uşoară descreştere. În aceste condiţii, experţii pe care i-am consultat, inclusiv astăzi, sunt de părere că în perioada următoare nu e nevoie de noi restricţii”, a declarat miercuri seara Klaus Iohannis.

”Măsurile rămân în vigoare”

”Sunt date concrete, care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat aceste măsuri, ceea ce, sigur, ne oferă motive de optimism. Este doar un început. Nu am învins virusul. Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea românilor este pe primul loc și orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute.

De ce este nevoie de carantinare în localități? Când rata de infectare crește prea mult, se impun măsuri suplimentare. Acestea se regăsesc în conceptul de carantinare zonală, care reduce mobilitatea, adică locuitorii se întâlnesc mai rar între ei, inhibând astfel răspândirea virusului, mai ales de la persoane asimptomatice, care de multe ori nici nu știu că poartă virusul, la persoane sănătoase”, a mai spus șeful Statului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...