Categoria de salariați care primește 1.880 de lei primă de Paște. Urmează și o majorare salarială

Stan Filon 28.03.2023, 15:44
Categoria de salariați care primește 1.880 de lei primă de Paște. Urmează și o majorare salarială

Vin vești bune pentru o anumită categorie de angajați din România! Aceștia se vor bucura de un Paște îndestulat, după ce s-a anunțat că vor primi un bonus frumos din partea angajatorului! Vorbim despre nu mai puțin de 1.880 de lei primă de Paște!

Categoria de salariați care primește 1.880 de lei primă de Paște

Așadar, angajații de la Complexul Energetic Oltenia se vor bucura de o primă de Paște în valoare de 1880 de lei. Minerii și energeticienii angajați în cadrul Complexului vor primi în săptămânile următoare, fapt confirmat inclusiv și de liderii de sindicat.

„La nivelul Complexului Energetic Oltenia acordăm 3 prime. De Paște, de Crăciun și de ziua meseriei. Mai avem și cota de combustibil. Aproximativ 1880 de lei net o să primească în mână angajații companiei energetice. Din partea sindicatului, doar la nivel de structuri sindicale o să primească oamenii, în rest, organizăm acțiuni sportive în general”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Categoria de salariati care primeste 1.880 de lei prima de Paste
Categoria de salariati care primeste 1.880 de lei prima de Paste

Se anunță și o creștere salarială pentru mineri

Minerii din Complexul Energetic Oltenia mai primesc o veste bună! Protestele din ultima perioadă susținute fața Prefecturii din Târgu Jiu se pare că vor da și ele roade. Vineri, conducerea Complexului Energetic Oltenia le-a prezentat liderilor sindicali bugetul de venituri și cheltuieli al companiei pe anul 2023 prin care administrația a propus o majorare salarială cu 14% a salariilor minerilor și energeticienilor. Potrivit președintelui Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, asta înseamnă 1387 de lei brut pe lună. Următoarea rundă de negocieri va avea loc luni.

„Au dat un proiect de buget federațiilor în care sunt trecute, în funcție de producția de energie, o chestie minimă și una maximală de 6,8 terawați a creșterilor salariale în 2023 față de 2022. Există promisiunea că luni va pune la dispoziție un buget care să ia în calcul o producție de energie de 7,3 terawați, care va fi ceva mai mare și creștere salarială față de ce este în acest buget. În acest buget pe chestia maximală este o creștere de 14%. Toate federațiile au cerut să fie o creștere cel puțin ca cea de anul trecut, asta presupune să fie undeva la 20% creșterea veniturilor. Acest 14%, cu bonificații, cu prime, este undeva la 1387 de lei pe lună, per salariat brut. Noi vom negocia. Ni s-a propus atât, ca să ajungem la ce a fost anul trecut, trebuie să avem o creștere undeva la 20% cel puțin”, spune Constantin Mitrescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...