Câte persoane au murit după prăbușirea unui avion în India. Detalii de ultimă oră

Raluca Juncu 08.08.2020, 11:13
Câte persoane au murit după prăbușirea unui avion în India. Detalii de ultimă oră

Un avion cu 191 de persoane s-a părbușit ieri în India, chiar la aterizare. Aeronava, un Boeing 737, venea de la Dubai și urma să aterizeze pe aeroportul Kozhikode, statul indian Kerala, situat în sud-estul țării, însă cu câteva momente înaint de aterizare, avionul s-a rupt în două.

Bilanțul în urma prăbușirii avionului din India

Cel mai recent bilanț indică 19 morți, printre care se numără și ambii piloți ai aeronavei, scrie Libertatea citând India Today. Totodată, alte 127 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și se află internați în spitale. Avionul venea de la Dubai pentru a repatria niște indieni care rămăseseră blocați în Emiratele Arabe Unite, în contextul mai multor restricții impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

„Gândurile mele sunt alături de cei care au pierdut pe cineva drag. Fie ca răniții să se recupereze în cel mai scurt timp posibil”, a scris pe Twitter prim-ministrul Indiei, Narendra Modi.

În ce context s-a prăbușit aeronava

Potrivit flightradar24.com, pilotul aeronavei a ocolit de câteva ori aeroportul, înainte de aterizare. De asemenea, primele date ale anchetei indică faptul că avionul avea viteză prea mare la aterizare, motiv pentru care depășit capătul listei și a căzut într-o vale, fără să mai poată controla în vreun fel comenzile. Astfel, fuseșajul avionului s-a rupt în două, din cauza impactului extrem de puternic.

Ministrul aviației civile din India, Hardeep Singh Puri, a transmis că aeronava a ajuns în acest impediment din cauza condițiilor meteo nefavorabile, generate de ploile abundente anterioare. Avionul s-a scufundat apoi pe o pantă de 35 de metri (10,6 m), înainte de a se rupe în două.

Ministrul a mai spus că o anchetă oficială va fi realizată de Biroul de investigare a accidentelor de avioane din India (AAIB). Avionul aparținea companiei Air India Expres. Nu este primul astfel de incident în care este implicată o aeronavă din partea acestui operator. În mai 2010, 158 de persoane au murit atunci când un zbor Air India Express a survolat pista din aeroportul Mangalore și s-a prăbușit.

Sursa foto: captură YouTube

Urmăriți Impact.ro și pe