Câte ouă trebuie să pui pentru omleta perfectă. Rețeta lui chef Joseph Hadad

Ioana Bucur 03.03.2021, 08:25
Câte ouă trebuie să pui pentru omleta perfectă. Rețeta lui chef Joseph Hadad

Gustoasă și ușor de făcut, omleta este preparatul ideal cu care să ne începem diminețile de weekend. Folosind acest truc recomandat de unul dintre cei mai celebri maeștri bucătari din România, o poți transforma într-un răsfăț al simțurilor. Câte ouă trebuie să pui pentru omleta perfectă. Rețeta lui Joseph chef Hadad.

Câte ouă trebuie să pui pentru omleta perfectă

Chef Joseph Hadad a lucrat în unele dintre cele mai cunoscute restaurante din întreaga lume și a avut ocazia gătească pentru celebrități precum Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson, Bill Clinton, Francois Mitterrand, Margaret Thatcher, Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein. Maestrul în arta gastronomiei a dezvăluit trucul său prin care transformă un preparat banal, într-un real răsfăț al simțurilor. Află câte ouă trebuie să pui pentru omleta perfectă.

Se spune că omleta este atât de ușor de pregătit încât o pot face chiar și cei care nu se pricep absolut deloc la gătit. În timp ce unii nutriționiști spun că omleta perfectă, cu care este recomandat să își înceapă ziua cei care sunt la dietă, se prepară folosind doar două ouă și nimic altceva, bucătarii au o cu totul altă viziune. Rețeta lui Joseph Hadad nu este deloc complicată, însă rezultatul final este spectaculos. Trebuie doar să avem grijă să nu batem ouăle prea tare. Dacă exagerăm, vom obține o omletă densă, aproape cauciucată. În plus, nu ar trebui să folosim niciodată mai puțin de trei ouă.

Câte ouă trebuie să pui pentru omleta perfectă
Chef Joseph Hadad

Rețeta lui chef Joseph Hadad

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui preparat, un rol important îl joacă și tigaia folosită. Alegeți mereu una de calitate și care are un diametru corespunzător cantităților folosite.

„Mai în glumă, mai în serios, lumea vorbește despre cei care nu știu să gătească, cum că măcar o omletă sunt în stare să facă. Ceea ce poate fi foarte corect. Dar de la a pregăti o omletă și până la a pregăti omleta perfectă, este cale lungă. Indiferent dacă o faci simplă sau cu diverse ingrediene în compoziție, scopul principal al omletei este să fie pufoasă și cremoasă în același timp. Or, de cele mai multe ori primesc și la hotelurile mari, omlete uscate, înecăcioase”, a explicat chef Joseph Hadad, pe blogul său.

Așadar, se iau trei ouă și se bat cu grijă, până când compoziția capătă consistența unei spume. Apoi, se toarnă ulei în tigaie, iar aceasta se pune pe foc. Ouăle bătute se adaugă înainte ca uleiul să se încingă prea tare. Din momentul în care amestecul se pune în vas, se amestecă bine cu ajutorul unei spatule din silicon sau cu o lingură de lemn. Când omleta începe să se lege, se împinge compoziția într-o jumătate a tigăii, se ridică puțin vasul la câțiva centrimetri de pe foc și, cu cealaltă mână, se bate ușor cu pumnul în mânerul tigăii, până când omleta se va întoarce pe partea cealaltă și se mai lasă câteva secunde.

„Omleta trebuie să fie cremoasă și goală înăuntru. Mie îmi place să o mănânc simplă, cu câteva roșii, măsline, puțină ceapă verde și atât! E cea mai bună. Poftă mare!”, a spus chef Joseph Hadad.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...