Câte doze de vaccin vor ajunge în România în luna martie. Florin Cîțu: ”La 70% dobândim imunitatea colectivă”

Nicu Stan 07.03.2021, 16:39
Câte doze de vaccin vor ajunge în România în luna martie. Florin Cîțu: ”La 70% dobândim imunitatea colectivă”

Câte doze de vaccin vor ajunge în România în luna martie. Florin Cîțu a făcut anunțul despre revenirea la normalitate, odată cu vaccinarea populației. Când se va întâmpla asta, citiți în articolul de mai jos.

Pim-ministrul Florin Cîțu a anunțat când va reveni România la normalitate. Câte doze de vaccin anti-covid ajung pe 8 martie în țara noastră

Premierul Florin Cîțu a anunțat câte doze de vaccin vor ajunge în România în luna martie. Premierul României a anunțat când va avea loc revenirea la normalitatea de până în pandemia de coronavirus.

Aproximativ 2,6 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus vor ajunge în România în luna în curs, a anunţat premierul Florin Cîţu.  ”Revenim la normalitate”, a scris Florin Cîţu într-o postare publicată pe pagina personală de Facebook.

Cate doze de vaccin ajung pe 8 martie in Romania
Cate doze de vaccin ajung pe 8 martie in Romania

Toate vaccinurile anti-coronavirus aprobate în UE sunt sigure și eficiente

Premierul Româniai a reamintit cu această ocazie că toate vaccinurile aprobate în UE și în România sunt sigure și eficiente şi că, până acum, mai bine de 300 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus au fost deja administrate în nu mai puțin de 111 ţări.

Vom deschide în curând și etapa a treia, ultima, astfel încât, oricine își dorește să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă prin vaccinare”, a spus Florin Cîțu.

Imunitatea colectivă de 70% garantează revenirea la viața de dinaninte de epidemia de coronavirus

Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viața de dinainte de Covid-19”, crede prim-ministrul Florin Cîţu.

Mâine, 8 martie, va sosi în România o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech care constă în 224.640 doze, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva coronavirusului (CNCAV).

Cum vor fi împărțite dozele de vaccin anti-covid

Dozele de vaccin anti-coronavirus vor fi livrate pe calea aerului și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. De asemenea, vaccinurile vor fi distribuite, după cum urmează:

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;

Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;

Când va primi țara noastră o nouă tranșă de vaccinuri anti-coronavirus

Potrivit calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccinuri ar urma să ajungă în România luni, 15 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare, informează CNCAV.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe