EXCLUSIV

Cătălin Drulă, derapaj anti-progresist: „Guvernarea retardo-socialistă”. Ce riscă președintele USR?

Gabriela del Pupo 04.08.2022, 11:07
Cătălin Drulă, derapaj anti-progresist: „Guvernarea retardo-socialistă”. Ce riscă președintele USR?

Cel mai progresist partid din România, care susține că promovează un limbaj corect din punct de vedere al evitării derapajelor, are un președinte care nu o dată a fost acuzat că este prea dur în exprimare. Dacă în campania internă, câștigată recent de Cătălin Drulă, se spunea că „ranga lui Drulă” nu este un instrument bun atunci când este folosit în interiorul partidului, acum se pare că și puterea are parte de limbajul dur al fostului ministru al Tansporturilor.

„Efectele concrete ale guvernării retardo-socialiste conduse de premierul Ăăăă de la PNL”

Motivul pentru care Cătălin Drulă a făcut o analogie la persoanele cu dizabilități de exprimare este decizia Guvernului de a taxa munca part-time la nivelul unei slujbe care implică opt ore de muncă. În scurt timp un număr impresionant de persoane au renunțat la astfel de contracte ceea ce a stârnit furia liderului USR.

„Peste 100.000 de contracte de muncă part-time desființate după creșterea taxării.
Efectele concrete ale guvernării retardo-socialiste conduse de premierul Ăăăă de la PNL.” a postat președintele USR pe pagina sa de Facebook.

Csaba Asztalos, presedintele CNCD, sune ca certificatul verde nu discrimineaza, insa ca a fost adoptat ilegal
Csaba Asztalos, presedintele CNCD

„În unele situații instanța a spus că nu, în altele a spus că da”

Președintele CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării), contactat de Impact.ro, a precizat că nu vrea să se antepronunțe într-un astfel de caz și că în eventualitatea în care vor exista plângeri contextul situației și a declarației, aspectul va fi analizat. La un loc de muncă de exemplu situația este reglementată prin lege și este sancționabilă.

„În unele situații instanța a spus că nu, în altele a spus că da, situații de genul acesta au mai fost. Fiecare situație are un context al său. Codul Muncii obligă la un limbaj decent care să evite jignirile, incitarea la ură sau sau crearea unei atmosfere degradante, umilitoare. În relațiile de muncă există obligația de a se utiliza un limbaj decent care să nu afecteze demnitatea umană a celor angajați și nici a șefilor ierarhic superiori, pentru că și invers se poate întâmpla.

Aici suntem în comunicare politică și este un alt tip de speță și nu pot să mă antepronunț. Pe declarațiile politice nu există o imunitate absolută, cele care depășesc o limită și creează o atmosferă ostilă, degradantă unor persoane sau categorii de persoane pot fi sancționate. Au mai fost astfel de cazuri.” spune Asztalos Csaba.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...