Cătălin Drulă, preşedintele USR, a intervenit în problema cu privire la peniile speciale pentru parlamentari și primar, intens dezbătută. Drulă a ținut să critice intens coaliţia de guvernare deoarece boicotează proiectele cu privire la abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi primarilor, mai ales că toate creşterile anunţate pentru populaţie nu reușesc să acopere inflaţia.
„Este de un tupeu nemărginit, după ce luni de zile s-au jucat bambilici cu cifre privind creşterea pensiilor, până la urmă au anunţat o cifră care este sub rata inflaţiei. Deci, practic, pensiile au scăzut anul acesta. Şi în acelaşi timp se pregătesc la 1 ianuarie să introducă zeci de mii de noi pensii speciale în plată.
Mă refer la pensiile primarilor, care au fost amânate de două – trei ori până acum şi la 1 ianuarie intră în vigoare. USR are proiect de abrogare definitivă a acestor pensii, înainte să intre în vigoare. Este blocat de această coaliţie la Senat”, a scris Cătălin Drulă, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.
Din momentul în care vor intra în vigoare, pensiile speciale ale primarilor vor însuma un total de un miliard de lei. În plus, proiectul USR privind pensiile speciale ale Parlamentarilor este în acest moment blocat la Biroul Permanent reunit.
„Nici măcar nu a fost trimis la comisii proiectul USR de eliminare a pensiilor parlamentarilor. Ştiţi că s-a mai făcut o dată, e o tehnicalitate. CCR l-a întors, pentru că s-a dezbătut prea rapid. De data asta este totul aşezat, numai că această coaliţie vrea să păstreze şi pensiile pentru parlamentari.
Aceste pensii vin căte 3.000, câte 6.000, câte 9.000 de lei peste pensia obişnuită pe care o are un parlamentar, ca orice cetăţean. La fel şi la primari. Ei au deja o pensie, iar peste, primari, viceprimari, toată clientela de partid a PSD şi PNL, să mai primească încă un rând de pensii speciale. Estimarea este că vor merge către un miliard de lei aceste noi pensii speciale, bani care puteau fi daţi românilor”, a spus Drulă.
Se pare că Marcel Ciolacu este cel care nu dorește abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, conform spuselor lui Cătălin Drulă, iar acest lucru s-ar datora din cauza unei frici care este generată intens de colegii săi.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Reprezentanţii USR ar fi depus solicitări scrise unde s-au găsit discuţii informale cu scopul de a susţine introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a proiectului privind pensiile speciale ale parlamentarilor.
Cătălin Drulă a ținut să mai precizeze că limita prevăzută în PNRR, de 9,4% din PIB pentru pensii, ar putea să ducă la o creștere mai mare decât cea anunţată.