EXCLUSIV

Cătălin Botezatu a analizat ținuta lui Klaus Iohannis de Ziua Marinei: ”E cool, seamănă cu un președinte american”. Care e, totuși, marea greșeală, dar și cât costă costumul. EXCLUSIV

Carmen Andrei, Alexandru Catalan 16.08.2021, 15:58
Cătălin Botezatu a analizat ținuta lui Klaus Iohannis de Ziua Marinei: ”E cool, seamănă cu un președinte american”. Care e, totuși, marea greșeală, dar și cât costă costumul. EXCLUSIV

Ținuta președintelui țării, Klaus Iohannis, aleasă pentru ceremonia de ieri, de Ziua Marinei, a fost îndelung comentată, internauții întrecându-se în glume pe seama papionului și a sacoului alb, care seamănă mai degrabă cu uniforma unui chelner. Contactat de reporterii impact.ro, cel mai stilat designer român, Cătălin Botezatu, a dat verdictul: ”Klaus Iohannis a fost îmbrăcat foarte bine, este cool, seamănă cu un președinte american, ochelarii de soare au făcut toți banii!”. Cătălin Botezatu ne-a mai dezvăluit și unde anume a greșit președintele țării, dar și cât a costat întreaga ținută.

Cătălin Botezatu, despre ținuta lui Klaus Iohannis de Ziua Marinei. ”Seamănă cu un președinte american” EXCLUSIV

Designerul de top Cătălin Botezatu a analizat ținuta președintelui țării, Klaus Iohannis, purtată, ieri, de Ziua Marinei, și care i-a atras un munte de comentarii.

”Cine sunt acești oameni să comenteze, președintele țării este impozant, este o prezență cu atitudine, costumele au fost mereu foarte bine alese, asortate. De data aceasta, fiind vorba de Ziua Marinei, el a purtat o ținută compusă dintr-un sacou alb, pantalon negru, la care a asortat ochelari de soare, cum se poartă în zona marină, aviatică, un model potrivit, din punct de vedere stilistic”, ne-a spus Cătălin Botezatu.

Alexandru Ciucu a creionat uniformele armatei romane
Alexandru Ciucu a creionat uniformele armatei romane

Ce l-a nemulțumit pe Cătălin Botezatu

Cu toate astea, Cătălin Botezatu nu este însă foarte încântat de modelul cămășii.

”Trebuia să aleagă un model cu nasturi ascunși. Papionul a fost ales bine, sunt modele și modele, el a ales un model clasic, nu foarte mare. Eu nu fac politică, dar de ce să nu ne mândrim cu președintele nostru? Arată bine, arată ca un președinte american, are clasă, nu înțeleg aceste invidii și frustrări ale românilor”, a spus Cătălin Botezatu pentru Impact.

Cât costă ochelarii președintelui Klaus Iohannis

Dar celebrul designer ne-a dezvăluit și prețul costumației și al ochelarilor de soare.

”Ochelarii nu sunt foarte scumpi, costă cam 100 de euro, sunt foarte bine aleși, arată cool. Ținuta lui Klaus Iohannis nu este foarte scumpă, în jur de 2.500 de lei. A purtat un sacou alb, un pantalon negru normal, o cămașă simplă, este o ținută de maximum 2.500 de lei”, ne-a mai spus Cătălin Botezatu.

Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale: ”Șeful statului a ales inspirat albul, ţinând cont de dubla semnificaţie a zilei”.

Dar și Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale, ne-a vorbit, pentru impact.ro, despre ținuta președintelui țării, pe care o consideră “perfect justificată”.

“Ziua respectivă a avut un dublu impact, atât pe plan religios, legat de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, dar şi în plan laic, cel legat de ceremoniile privind marcarea Zilei Marinei. Ca atare, totul pleacă de aici. Fiind şeful statului, el a ales inspirat albul, ţinând cont de dubla semnificaţie a zilei. Iar albul e o culoare proponderent de zi, chiar dacă merge şi la evenimente de seară. Invers, negrul e culoare preponderent de seară, care poate merge şi ziua. Am spus albul, deoarece culoarea smoking-ului ales de Klaus Iohannis mi s-a părut mai degrabă unul crem foarte deschis, decât alb”, a precizat Alexandru Ciucu, pentru impact.ro

Alex Ciucu, solicitat să ajute la realizarea unor uniforme noi, pentru Armata Română

Alex Ciucu a mai adăugat că peste tot în lume cromatica uniformelor Marinei Militare e una exprimată prin alb. În plus, Ciucu are experienţă în domeniu, fiind solicitat să ajute la realizarea unor uniforme noi, destinate Armatei Române.

În 2018, Alexandru Ciucu a prezentat noile prototipuri ale uniformelor Armatei Române, cele de oraş pentru Forţele Terestre şi Aeriene. El a realizat pro bono acel proiect, fiind pentru prima dată, după 1948, când o parte a forţelor armate şi-a schimbat uniforma.

Ținuta lui Klaus Iohannis, un mesaj de încredere acordat Marinei

“Ca unul care am fost implicat într-un proiect legat de uniformele militare, am studiat cu atenţie tot ce mi s-a părut interesant şi direct legat de acest subiect, inclusiv uniforme ale ţărilor membre NATO sau cromatica vestimentară.

Ca atare, mai cred că în spatele apariţiei şefului statului, din 15 august 2021, stă şi un mesaj de încredere acordat Marinei, în general, şi celei Militare, în special, vizavi de rolul pe care aceasta e chemată să-l joace în contextul legat de securitatea Mării Negre şi în prezent, şi în anii ce vor veni!”, a mai adăugat  Alexandru Ciucu.

Ce spune Codul Bunelor Maniere

El a precizat că e la curent şi cu acidele comentarii apărute pe reţelele sociale privind vestimentaţia preşedintelui.

“Există în Codul Bunelor Maniere un principiu care cred că e valabil şi în acest caz care spune că e de preferat să fii în atenţia celorlalţi pentru că ai ales să fii prea bine îmbrăcat, decât să râdă lumea de tine pentru că ai fost prea dezbrăcat!”, ne-a mai spus Alexandru Ciucu.

Urmăriți Impact.ro și pe