Câtă sare trebuie să pui în mămăligă. Trucul secret care nu-ți permite să dai greș

Daria Petrescu, Alexandra Chiric 18.04.2021, 16:14
Câtă sare trebuie să pui în mămăligă. Trucul secret care nu-ți permite să dai greș

Mămăliga este unul dintre cele mai apreciate preparate tradiționale din România. Mămăliga se consumă ca și garnitură, pentru foarte multe mâncăruri, în funcție de fiecare zonă din țară. În timp ce unii preferă să mănânce sarmale cu mămăligă, alții o folosesc ca și garnitură pentru piftie. Fiecare după gust. Este una dintre cele mai simple rețete și se face foarte repede. De un singur lucru trebuie să țineți cont: gustul care contează. Câtă sare trebuie să pui în mămăligă. Iată trucul secret care nu-ți permite să dai greș.

Câtă sare trebuie să pui în mămăligă

De fiecare dată când ne gândim să preparem o rețetă, ne asigurăm că la final avem gustul bun la care am visat. Și în cazul mămăligii, lucrurile stau la fel. Chiar dacă este un aliment simplu de preparat, la care nu ai nevoie de multe ingrediente, sarea nu trebuie să lipsească.

Nu puține au fost cazurile când gospodinele au uitat să arunce în vas, stropul de sare care îi garanta preparatului gustul mult dorit. Așa că, nu uitați ca atunci când vă apucați de această rețetă, să nu lipsească ingredientul cu care nu trebuie să dai greș.

Mămăliga cu brânză, preferata românilor

În afara faptului că este un preparat ușor de făcut, timpul de preparare este unul scurt. Totul e ca mălaiul să fie bine fiert, iar la final, mămăliga să aibă un aspect plăcut și consistent.

Ingrediente pentru mămăligă:

-500 mililitri de apă
-180 grame de făină de mălai
-1 linguriță de sare (pentru 500 ml apa)

Atunci când vine vorba despre trucul cu sarea din mămăligă, trebuie să fiți foarte atenți. Și asta pentru că, depinde foarte mult de cantitatea vasului în care faceți mămăliga. Cel mai potrivit pentru acest preparat este celebrul tuci. Mămăliga nu se va lipi și rezultatul va fi cel așteptat.

Știm că mămăliga este una dintre mâncărurile tradiționale românești, fiind prezentă ca garnitură pentru felurite bucate absolut delicioase.

Pași importanți pentru ca mămăliga să iasă perfectă:

-mălaiul se fierbe în apă, în proporție de 1 la 4, sau dacă doriți o mămăligă mai moale chiar de 1 la 2

– în momentul în care alegeți să faceți mămăliga cu 1 cană de mălai, este recomandat să puneți 3-4 căni de apă ( este mai simplu de reținut, această metodă)

– Se pun 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare

– când apa ajunge la punctul de fierbere, puteți începe să adăugați mălaiul în ploaie. Amestecați constant, pentru a nu se forma cocoloașe

-După ce terminați de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert.

– amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru a evita lipirea

– când observați că marginile mămăligii au început să se adune spre centru, opriți focul

-următorul pas este să răsturnați mămăliga pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn, cum făceau bunicile noastre.

Sfat

Nu trebuie să folosiți neapărat apa, atunci când gătiți mămăliga. Astfel că, apa poate fi înlocuită foarte simplu de zer, lapte sau chiar smântână, pentru un altfel de gust.

În cazul în care doriți un preparat mai cremos, puteți adăuga în timpul fierberii o jumătate de cană cu lapte.

Urmăriți Impact.ro și pe