Câtă cafea se pune la o cană. Trucul simplu ca să măsori cantitatea exactă pentru băutura ta

Badea Violeta 08.09.2022, 06:30
Câtă cafea se pune la o cană. Trucul simplu ca să măsori cantitatea exactă pentru băutura ta

Cafeaua este una dintre acele plăceri rare și frumoase din viață. Parfumul său are capacitatea de a te trage din pat, aroma bogată este suficientă pentru a te face să zâmbești, iar cofeina poate da tonul întregii tale dimineți. Când vine vorba de prepararea băuturii acasă, probabil că obișnuiești să măsori cantitatea de cafea pe care urmează să o pregătești cu lingurița. Ei bine, află că procedezi greșit. Iată cum ar trebui, de fapt, să măsori cantitatea de cafea care se pune la o cană!

De ce ar trebui să nu mai măsori cafeaua cu lingurița

Măsurarea boabelor de cafea cu o linguriță poate fi extrem de inexactă, scriu cei de la Serious Eats. Și asta pentru că o boabă de cafea, fiind un obiect rotund tridimensional, nu se va potrivi niciodată perfect într-o linguriță.

De asemenea, este greşită și folosirea acestui obiect pentru a măsura zațul de cafea. Dacă vrei să obții cantitatea perfectă pentru următoarea ta cană de cafea, încearcă acest truc uluitor.

Conform celor de la Reddiwip, cel mai bun lucru pe care îl poți face atunci când îți măsori cafeaua este să cântărești ingredientele pe un cântar alimentar.

Potrivit acestora, cântărirea boabelor de cafea înainte de a le măcina îți oferă cantitatea perfectă, astfel încât nicio boabă nu se irosește. Home Grounds notează, de asemenea, că în lumea cafelei, precizia este esențială, așa că măsurarea cafelei în funcție de greutate este mult mai precisă decât măsurarea cafelei în funcție de volum.

Citește și Câte ceşti de cafea e bine să bei într-o zi. Greşeala pe care mulţi români o fac!

Cafeaua este una dintre cele mai iubite bauturi din lume
Cafeaua este una dintre cele mai iubite bauturi din lume

Cum obții cafeaua perfectă

Home Grounds explică faptul că majoritatea oamenilor prepară cafeaua într-un raport de 1:15, ceea ce înseamnă o parte de zaț de cafea la 15 părți de apă.

Deci, dacă faci o ceașcă de cafea de 300 de grame (ceea ce înseamnă aproximativ 300 de mililitri sau aproximativ 10,25 uncii), atunci vei dori să folosești 20 de grame de cafea.

Apoi poți înmulți aceste cantități cu câte cești de cafea dorești să prepari. De exemplu, pentru șase cești de cafea vei înmulți 300 de grame (sau aproximativ 300 de mililitri) de apă cu șase, ceea ce înseamnă 1.800 de grame (sau aproximativ 1.800 de mililitri), apoi vei înmulți 20 de grame de cafea cu șase, ceea ce înseamnă 120 de grame de cafea. Și așa mai departe.

Încercarea de a obține aceste măsurători exacte cu o lingură este mult mai dificilă, așa că data viitoare când dorești să faci acea ceașcă de cafea perfectă, scoate cântarul.

Citește și Ingredientul pe care să îl pui în cafea. Aşa îşi păstrează adevărata aromă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...