Cât timp trebuie să frămânți aluatul pentru pască. După atâta timp iese cel mai bun

Daria Petrescu, Alexandrina Toader 22.04.2021, 18:08
Cât timp trebuie să frămânți aluatul pentru pască. După atâta timp iese cel mai bun

Pasca este unul dintre cele mai apreciate preparate care nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor, în ziua de Paște. Ca și cozonacul, în cazul preparării pascăi, lucrurile sunt la fel de simple. Cu toate astea, există un mic truc la care gospodinele apelează pentru ca rețeta să fie una reușită. Totul ține de cât de bine se frământă aluatul. Dacă urmați toți pașii necesari, rezultatul va fi garantat unul bun. Iată cât timp trebuie să frămânți aluatul pentru pască. După atâta timp iese cel mai bun.

Cât timp trebuie să frămânți aluatul pentru pască

În general, pasca se gătește în ajunul Învierii. Preparatul traditional este unul nelipsit de pe mesele românilor. Evident, depinde de gustul fiecăruia. Însă, urmând pașii necesari modului de preparare, preparatul va fi exceptional.

Se spune că adevărata pască este aceea care se taie în bucăți mici. Aceasta se pune în pachețele și se duce la biserică, unde va fi sfințită de preot. Apoi, duci pasca acasă și o împarți membrilor familiei sau prietenilor. Astfel, vor lua parte cu toții la binecuvântarea lui Dumnezeu și vor fi ocrotiți de necazuri și boli.

Ingrediente pentru tradiționala pască

1 kg făină

6 ouă

250 g unt topit

coajă rasă de lămâie

40 g drojdie

500 ml lapte

300 g zahăr

zahăr vanilat

esenţă de rom

Mod de preparare:

Pasca este unul dintre elementele alimentare şi spirituale principale asociate cu Sărbătoarea Paştelui. Majoritatea creștinilor români țin neapărat să o servească alături de familie în ziua sfântă.

Cum și cât frămânți aluatul de Paște

Primul pas este să pregătești plămădeala din lapte cald, drojdie, făină și zahăr. Puteți folosi același procedeu ca și în cazul cozonacului. Îl lași să crească, iar apoi încorporează plămădeala cu restul de făină. Apoi, adaugi laptele, mirodeniile și gălbenușurilor.

Un lucru extrem de important este cât frămânți aluatul. Astfel că, trebuie să faceți asta cel puțin o jumătate de oră. Abia după ce este frământat foarte bine, se adaugă untul topit și zahărul. După ce ați făcut asta, bate albuşurile spumă şi pune două linguri peste coca omogenă. Continuă să frămânți aluatul până ce se încorporează foarte bine albușul.

Pentru umplutură, puteți folosi și ciocolată

După toate astea, laşi coca la crescut, într-un loc cald, timp de 30 – 40 de minute. După ce coca a crescut, pregătește  o planşetă presărată cu făină.

Se așează foaia de aluat în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină.  Dintr-o bucată de aluat păstrată, formează o împletitură şi asaz-o, de jur împrejur, pe marginea foii de aluat.

În general, pentru umplutură se folosește brâânza, însă, dacă nu este pe gustul vostru, puteți înlocui cu ciocolata. Pregăteşte un sos alb, obținută dintr-o lingură de unt şi două de făină. Peste aceasta, torni o ceşcuţă de lapte în care ai fiert, în prealabil, un baton de vanilie.

Prepară un sos din:

– trei gălbenuşuri

-50 g de cacao diluată în 3 linguri cu lapte

– o jumătate de ceşcuţă de smântână dulce şi 100 g de zahăr

Amestecă totul bine şi toarnă sosul peste aluatul de pască. Apoi, introduce preparatul în cuptor, unde trebuie să stea aproximativ 45 de minute.

 

Urmăriți Impact.ro și pe