Cât timp se fierbe porumbul, de fapt. Trucul gospodinelor pentru ca boabele să fie moi cât ai clipi

Badea Violeta 08.07.2022, 17:08
Cât timp se fierbe porumbul, de fapt. Trucul gospodinelor pentru ca boabele să fie moi cât ai clipi

Îți place porumbul perfect fraged? Ei bine, atunci poate te întrebi cât timp trebuie să îl fierbi ca să obții niște boabe suculente și aurii. Potrivit bucătarilor iscusiți, răspunsul depinde de prospețimea și dulceața acestuia. Bine făcut și un pic sărat, acesta poate fi pe placul și celor mai mofturoși. Află din rândurile următoare cât timp se fierbe porumbul, de fapt!

Cât timp se fierbe porumbul, de fapt

Când porumbul este în sezon, pur și simplu nu te mai saturi! Nu numai că are un gust delicios în unt și presărat cu sare, dar este, de asemenea, ingredientul cheie în unele dintre rețetele tale preferate. Boabele de porumb fiert pot fi adăugate la supe și nu numai.

Acestea merg de minune în salate, dar și în diferite feluri de mâncare de legume. În plus, boabele de porumb pot fi servite singure cu diverse condimente. Dar când vine vorba de gătit, cât timp se fierbe porumbul, de fapt?

Vestea bună este că timpul este mult mai scurt decât ți-ai putea imagina. De fapt, în timpul verii, când porumbul proaspăt este în sezon, nu ai nevoie de mult timp deloc, ci de maxim 15 minute. Boabele de porumb dulci și suculente pot fi consumate chiar și crude. Dar dacă vrei să fierbi porumbul, rețeta este simplă.

Odată ce ai stăpânit gătitul porumbului, există atât de multe moduri inedite de a-l servi. Încarcă-l cu unt cu ierburi, brânză rasă sau cu condimentele tale preferate.

Oricum ai alege să-l faci, nu vei dori să ratezi să servești porumbul în perioada imediat următoare. Ia cea mai mare oală pe care o ai acasă, umple-o cu apă și adaugă sare din abundență.

Nu te teme, deoarece porumbul tău nu va avea un gust sărat în final, acest ingredient va ajuta doar să îi scoată în evidență aroma. Fierbe apa, iar, între timp, scoate cojile de pe porumb. Acest lucru poate fi migălos din cauza tuturor firelor mici, așa că îți recomandăm să o faci deasupra unui coș de gunoi.

Cât timp se fierbe porumbul, de fapt
Cât timp se fierbe porumbul, de fapt

Citește și Cum se fierbe corect porumbul. Ce pun pe fundul cratiţei gospodinele pentru un gust desăvârşit!

Cum să faci cel mai gustos porumb fiert

  • Începând de la vârf, apucă toată coaja și cât mai multă mătase posibil și trage în jos, spre cel mai gros capăt al porumbului. Repetă până când toată coaja este îndepărtată.
  • Cât timp se fierbe porumbul, vei afla chiar acum. Nu există indicatori pentru a ști când este gata, dar boabele vor căpăta o nuanță de galben strălucitor și vor fi moi și suculente.
  • Cu un clește adaugă porumbul în apa clocotită și lasă-l timp de 10-15 minute. Setează un cronometru, deoarece dacă lași porumbul să se gătească prea mult, boabele pot deveni tari.
  • Scopul este ca boabele să fie suculente și fragede, nu uscate. Porumbul proaspăt se gătește de obicei mai repede decât porumbul mai vechi, așa că ține cont de acest lucru și ajustează timpul de gătire după cum este necesar. Unge boabele cu unt topit, așezonează cu sare și bucură-te de gustul lor extraordinar.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...