Cât timp se fierb ouăle de prepeliță pentru a ieși gustoase. Secrete pe care puține gospodine le știu

Andrei Simion 15.11.2022, 15:15
Cât timp se fierb ouăle de prepeliță pentru a ieși gustoase. Secrete pe care puține gospodine le știu

Recomandate de nutriționiști, ouăle de prepeliță sunt considerate produse dietetice, fiind extrem de bogat în aminoacizi, minerale și vitamine. Sunt recomandate în egală măsură adulților, cât și al celor mici. Nu de puține ori, ouăle de prepeliță sunt utilizate și în prepararea salatelor.

Secretul fierberii ouălor de prepeliță

Trebuie știut că înainte de a fi puse la fiert, ouăle de prepeliță trebuie scoase de la frigider și lăsate timp de câteva zeci de minute la temperatura camerei. Acestea trebuie spălate sub jet de apă înainte de fi puse la fiert.

Ouăle de prepeliță au un gust mult mai pronunțat în comparație cu cele de găină. Acestea se pun la fiert doar în apă rece. Dacă le puneți în apă direct de la frigider, există riscul să crape coaja.

Ouăle de prepeliță sunt extrem de mici și de aceea trebuie fierte timp de 30 de secunde, dacă le preferați moi și aproximativ 5 minute, dacă vă doriți ca ouăle să fie tari. Timpul de fierbere se calculează din momentul în care apa a început să dea în clocot.
În general, se condimentează cu sare de mare, în funcție de preferințe.

Beneficiile consumului și proprietățile benefice ale acestora

Este important să ținem cont de faptul că dimensiunile oului de prepeliță sunt mult mai reduse în comparație cu ale oului de găină, însă acesta aduce un aport mai mare de proteine în organism, de 13%. În plus, oul de prepeliță conține de cinci ori mai mult fier și potasiu, fiind totodată extrem de bogat în vitamina B.

Ouăle de prepeliţă sunt recunoscute pentru două proprietăţi importante pe care le au. Nu conţin colesterol rău şi prezintă cel mai scăzut risc de alergii alimentare.

Ele conţin colesterol de înaltă densitate, care este considerat benefic pentru organism spre deosebire de ouăle de găină care conţin şi colesterol de joasă densitate. Ouăle de prepeliţă îmbunătăţesc sănătatea şi tonusul general, oferă energie organismului.”

În cazul consumului de ouă crude de prepeliţă nutriționiștii recomandă ca acestea să se consume câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese. Persoanele care suportă greu administrarea ouălor crude pot recurge la amestecarea conţinutului acestora cu sucuri de fructe şi legume sau cu miere. O astfel de cură este recomandat să dureze 12-16 zile consecutiv, urmând după aceasta, obligatoriu cel puţin o lună de zile pauză. Curele mai îndelungate sau cu mai multe ouă crude pe zi nu sunt recomandate.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe