Cât timp se fierb ouăle, de fapt. Trucul folosit de cei mai tari bucătari din lume

Ioana Bucur 10.04.2021, 17:36
Cât timp se fierb ouăle, de fapt. Trucul folosit de cei mai tari bucătari din lume

Cât timp se fierb ouăle, de fapt? Este întrebarea pe care și-o pun nu doar cei neinițiați în tainele bucătăriei. Puțini știu care este trucul folosit de cei mai tari bucătari din lume, ce te va scoate mereu din încurcătură.

Cât timp se fierb ouăle, de fapt

Cu toate că pare cel mai simplu lucru de pregătit, chiar și banalul ou are secretele sale. Una dintre cele mai mari dileme cu care se confruntă cei care nu au așa multă experiență în bucătărie este cât se fierb ouăle, de fapt. Moi, tari sau medii, rezultatul perfect este garantat de trucul folosit de cei mai tari bucătari din lume. Dintre cele trei variante de preparare, cea mai pretențioasă este chiar prima. Oul fiert moale ca la carte trebuie să rămână cu coaja întreagă, ce să se curețe cu ușurință,  să aibă albușul ușor gelatinos, iar gălbenușul moale. Unul din trucurile ce nu ar trebui să lipsească din arsenalul gospodinelor sau bucătarilor de weekend vine de la chef Adi Hădean, care a explicat cât se fierb ouăle, de fapt, și ce pași trebuie respectați pentru a obține rezultatul dorit. Care este secretul unui mic dejun demn de rețelele de social media?

Pe blogul său, Adi Hădean a prezentat o metodă „pe care eu consider că îmi dă constanță, cu fiecare încercare”. Se ia o oală în care se pune un deget de apă. Vasul se acoperă cu un capac și se lasă la fiert. Imediat după ce apa începe să clocotească, se reduce flacăra la intensitate medie și se pun ouăle cu grijă, folosind un clește sau o lingură. Se pune înapoi capacul și se fierb timp de șase minute, dacă vreți să obțineți un gălbenuș moale, sau opt minute, dacă îl preferați tare. După ce se scurg cele șase sau opt minute, se bagă imediat vasul sub un jet de apă rece, pentru un minut. „O să vedeți că se curăța foarte ușor, că albușul e complet fiert și că gălbenușul e moale”, a explicat bucătarul.

Cât timp se fierb ouăle, de fapt
Cât timp se fierb ouăle, de fapt

Câte ouă trebuie să pui pentru omleta perfectă

Până și cei care nu știu să gătească pot face o omletă. Cel puțin, asta se spune. Rețeta lui Joseph Hadad, care a lucrat în unele dintre cele mai cunoscute restaurante din întreaga lume, nu este deloc complicată, însă rezultatul final este spectaculos. Trebuie doar să avem grijă să nu batem ouăle prea tare. Dacă exagerăm, vom obține o omletă densă, aproape cauciucată. În plus, nu ar trebui să folosim niciodată mai puțin de trei ouă.

„Mai în glumă, mai în serios, lumea vorbește despre cei care nu știu să gătească, cum că măcar o omletă sunt în stare să facă. Ceea ce poate fi foarte corect. Dar de la a pregăti o omletă și până la a pregăti omleta perfectă, este cale lungă. Indiferent dacă o faci simplă sau cu diverse ingrediene în compoziție, scopul principal al omletei este să fie pufoasă și cremoasă în același timp. Or, de cele mai multe ori primesc și la hotelurile mari, omlete uscate, înecăcioase”, a explicat chef Joseph Hadad, pe blogul său.

Rețeta completă o puteți citi AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...