Cât timp rezistă în frigider mâncarea reîncălzită. După câte zile nu mai este bine să o consumi

Badea Violeta 14.10.2022, 12:34
Cât timp rezistă în frigider mâncarea reîncălzită. După câte zile nu mai este bine să o consumi

Trăim în secolul vitezei, iar lipsa timpului reprezintă o problemă majoră pentru mulți dintre noi. Tocmai din acest motiv preferăm să gătim o cantitate mai mare de mâncare, care să ne ajungă câteva zile bune. Dar acum vine întrebarea: Cât timp rezistă în frigider preparatele reîncălzite? Iată răspunsul!

Cât timp e sigur să ții mâncarea reîncălzită în frigider

Poate că și tu obișnuiești să reîncălzești mâncarea, apoi să o păstrezi în frigider. Ei bine, află că trebuie să ținem cont de câteva aspecte atunci când procedăm așa.

Experții spun că este important să respectăm temperatura necesară pentru ca mâncarea să nu se altereze. Potrivit acestora, valoarea ideală este de 4 grade Celsius.

În schimb, congelatorul trebuie setat întotdeauna la o temperatură sub 0 grade Celsius. Astfel, alimentele se vor păstra în stare optimă, pentru o perioada mai lungă de timp.

La fel de important este și ca recipientele în care sunt depozitate preparatele să fie curate și igienizate. Potrivit specialiștilor, cele etanse sunt cele mai potrivite. Acum, hai să aflăm care este perioada de valabilitate în funcție de tipul de alimente:

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Cat timp e bine sa tinem mancarea reincalzita in frigider
Cat timp e bine sa tinem mancarea reincalzita in frigider
  • Carnea – două zile;
  • Carnea preparată într-un pachet – între 48 și 72 de ore;
  • Carnea tocată – o zi;
  • Peștele și crustaceele – între 18 și 24 de ore;
  • Stridiile nedeschise – între cinci și șase zile;
  • Carnea tăiată – trei zile;
  • Preparatele de casă – între 48 și 72 de ore într-o cutie ermetică;
  • Preparatele cu ouă crude – o zi;
  • Produsele de patiserie – între trei și patru zile;
  • Brânzeturile vechi – între opt și 20 de zile;
  • Sticla de lapte UHT deschisă – 72 de ore;
  • Laptele proaspăt – o zi;
  • Smântâna proaspătă deschisă – 96 de ore;
  • Iaurturile – o lună;
  • Untul – între 21 de zile și 30 de zile odată început;
  • Ouăle fierte – șapte zile fără coajă, două zile decojite;
  • Ouăle proaspete – între 21 de zile și 30 de zile;
  • Sucul de fructe început – cinci zile;
  • Supa – trei zile.

Alimentele care devin toxice reîncălzite

  • Orezul

Este foarte bun pentru organism, dar odată reîncălzit, bacteriile își fac apariția și pot apărea problemele de sănătate.

  • Cartofii

Cartofii devin și ei toxici dacă îi reîncălzești. Indiferent de modul în care sunt preparați, nu-i reîncălzi pentru că devin periculoși pentru sănătate.

  • Ciupercile

Totodată, ciupercile pot fi dăunătoare pentru organism. Odată reîîncăzite, ele își schimbă compoziția și devin periculoase pentru consum.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...