Trăim în secolul vitezei, iar lipsa timpului reprezintă o problemă majoră pentru mulți dintre noi. Tocmai din acest motiv preferăm să gătim o cantitate mai mare de mâncare, care să ne ajungă câteva zile bune. Dar acum vine întrebarea: Cât timp rezistă în frigider preparatele reîncălzite? Iată răspunsul!
Poate că și tu obișnuiești să reîncălzești mâncarea, apoi să o păstrezi în frigider. Ei bine, află că trebuie să ținem cont de câteva aspecte atunci când procedăm așa.
Experții spun că este important să respectăm temperatura necesară pentru ca mâncarea să nu se altereze. Potrivit acestora, valoarea ideală este de 4 grade Celsius.
În schimb, congelatorul trebuie setat întotdeauna la o temperatură sub 0 grade Celsius. Astfel, alimentele se vor păstra în stare optimă, pentru o perioada mai lungă de timp.
La fel de important este și ca recipientele în care sunt depozitate preparatele să fie curate și igienizate. Potrivit specialiștilor, cele etanse sunt cele mai potrivite. Acum, hai să aflăm care este perioada de valabilitate în funcție de tipul de alimente:
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Este foarte bun pentru organism, dar odată reîncălzit, bacteriile își fac apariția și pot apărea problemele de sănătate.
Cartofii devin și ei toxici dacă îi reîncălzești. Indiferent de modul în care sunt preparați, nu-i reîncălzi pentru că devin periculoși pentru sănătate.
Totodată, ciupercile pot fi dăunătoare pentru organism. Odată reîîncăzite, ele își schimbă compoziția și devin periculoase pentru consum.