Cât timp rezistă icrele în frigider. Există și trucuri care le fac să țină mai mult

Andreea Bisinicu 18.02.2023, 18:25
Cât timp rezistă icrele în frigider. Există și trucuri care le fac să țină mai mult

Atunci când vrei să mănânci ceva ușor, slab în calorii dar extrem de gustos, poți apela oricând la o tartină cu icre. Indiferent că le cumperi din comerț sau le prepari în intimitatea propriei bucătării, iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi, pentru ca icrele să reziste mai mult timp depozitate în frigider.

Cum se depozitează corect icrele în frigider

Cele mai multe gospodine preferă să prepare icrele, decât să le cumpere de la raftul supermarketului. Secretul pentru ca icrele să reziste mai mult timp, iar durata lor de viață să fie prelungită, este să le cureți cu atenție.

Mai exact, puține persoane sunt cele care știu faptul că icrele sunt acoperite de o pieliță fină în care se găsesc și mici vase de sânge.

Potrivit experților, acea pieliță trebuie curățată cu mare simț de răspundere, pentru ca preparatul să poată rezista la frigider pentru o perioadă îndelungată de timp. În caz contrar, icrele se vor altera mult mai repede.

Pentru a urma acest proces, trebuie, mai întâi, să cureți icrele foarte bine și, apoi, să le pui la scurs într-o sită, preț de câteva ore. Ulterior, le vei amesteca ușor cu puțină sare, aproximativ 10% din cantitatea de icre pe care o posezi.

Citește și Greșeala pe care o fac toate gospodinele când congelează icrele. Ce trebuie să faci cu ele înainte, de fapt. Așa își vor menține aroma

Cum se prepară icrele în casă

Pe măsură ce freci icrele, vei observa că preparatul își schimbă culoarea. Mai departe, vei pune icrele într-un borcan, astfel încât recipientul se va umple până la refuz, deasupra căruia vei turna un deget de ulei, pentru a preveni apariția mucegaiului.

Pregătite cu sare la borcan, icrele se pot păstra la frigider timp de câteva săptămâni, iar pe măsură ce vor trece zilele, vei observa cum culoarea lor se deschide. De exemplu, icrele de crap devin portocalii și capătă astfel o culoare foarte plăcută.

Icrele se pot refrigera timp de una sau două luni, dacă sunt pregătite corect. Specialiștii în arta culinară îți recomandă ca, atunci când iei o linguriță de icre din borcan, pentru a pregăti o salată, trebuie să îndeși foarte bine restul de icre în borcan și să le acoperi cu ulei, ca să nu intre aer în vas.

Citește și Toți pescarii trebuie să știe asta. Care sunt cele mai noi momeli folosite de profesioniști

Urmăriți Impact.ro și pe