Cât timp rezistă, de fapt, carnea de pui la frigider și cât rămâne bună în congelator

Daria Petrescu 19.09.2021, 16:48
Cât timp rezistă, de fapt, carnea de pui la frigider și cât rămâne bună în congelator

În general, atunci când vorbim despre păstrarea alimentelor la frigider sau la congelator, trebuie să știm că timpul de rezistență diferă la fiecare în parte. De exemplu, carnea este un aliment sensibil. Nu rezistă foarte mult la frigider, deși la concelator este ținută și luni de zile. Iată cât timp rezistă, de fapt, carnea de pui la frigider și cât rămâne bună în congelator

Cât timp rezistă, de fapt, carnea de pui la frigider și cât rămâne bună în congelator

Este bine ca atunci când cumpărați carne necongelată să știți foarte bine cum o împărțiți. În cazul în care vreți ca aceasta să reziste, este bine să o țineți la congelator. De preferat, aceasta să fie pusă într-o pungă sau o casoletă din plastic.

Dacă aveți de gând să gătiți carnea în maxim două zile, aceasta nu mai necestită congelare, motiv pentru care, ea poate fi ținută foarte simplu în frigider. Cât timp rezistă, de fapt, carnea de pui la frigider și cât rămâne bună în congelator

Există alimente care rezistă doar câteva zile în frigider, însă atunci când le păstrăm la congelator, rezistența lor ajunge și până la patru luni. Cât timp rezistă, de fapt, anumitele tipuri de carne în congelator

Cât timp rezistă, de fapt, anumitele tipuri de carne în congelator

De-alungul timpului, mai mulți specialiști au făcut diverse studii pentru a se convinge cât rezistă, de fapt, alimentele în frigider sau cele puse la congelator. De altfel, știm bine că atunci când vine vorba de carne congelată, aceasta poate fi consumată și peste o lună. De asemenea, există gospodine care aleg să bage la congelator diverse legume, care ar trebui păstrate și o iarnă întreagă. Cât timp rezistă, de fapt, anumitele tipuri de carne în congelator

Cat timp poti pastra alimentele la frigider

In ceea ce priveste alimentele in stare cruda sau negatite, mai jos gasesti o lista cu cateva dintre cele mai folosite alimente in bucatarie si perioada maxima de depozitare in frigider:

Carne de pui – două zile;

Carnea de pui nu se spala

Carne de vită – trei zile;

Carne de porc – nu mai mult de trei zile;

Carne tocată – aproximativ 2  zile;

File de pește – maxim două zile;

Bacon – în jur de două saptamani;

Creveti cruzi, midii (in cochilie) – maxim două zile zile;

Crenvursti – două săptamani;

Afine, broccoli, conopida, ciuperci – 1 saptamana;

Mere, lămâi, lime – trei saptamani;

Capsuni, varză kale, spanac, coriandru, chives si alte verdeturi – trei zile;

Ouă crude – cinci saptamani;

Ouă fierte –o  săptămâna;

Crema de branza – două  saptamani;

Lapte – o săptămână;

Brânză, tofu, iaurt – o saptamana;

Pizza – 3-4 zile.

Cât timp poți ține alimentele în congelator:

Carne de pui, porc, vita, miel, rață – 6 luni;

Carne tocată –  în jur de patru  luni;

Bacon – aproximativ o luna;

Carne de pește – aproape șase luni luni;

Pește gras (somon, pastrav, sardine, macrou, ton) – între trei si patru  luni;

Creveți cruzi – șase luni luni;

Midii decorticate – aproape trei luni;

Brânză și unt – acestea rezistă până la șase  luni;

Lapte – nu mai mult de trei luni;

Brânza tofu – aproape 3 luni luni;

Iaurt – două luni luni;

Suc de fructe – șase luni luni;

 

Urmăriți Impact.ro și pe