Cât se stă la coada și câte persoane s-au vaccinat anti-covid la centrul drive-thru din București. Foto

Stan Filon, Mihai Roșoiu 29.04.2021, 12:58

Primul centru de vaccinare de tipul drive-thru din Capitala și-a început activitatea joi, iar sute de persoane așteaptă liniște la rând, în propriile lor mașini, să primească imunizarea adusă de vaccinul Pfizer! În primele două ore s-au vaccinat nu mai puțin de 100 de persoane!

Cât se stă la coadă pentru vaccinul Pfizer de la centrul drive-thru din București

Update: Președintele Klaus Iohannis a vizitat centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției. ”Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe astfel de centre. Aici se poate prezenta oricine dorește. Pot veni români, străini, dar și românii din diaspora se pot vaccina aici, în timpul concediului pe care îl petrec în România. Campania de vaccinare trebuie să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se și întâmplă. Vaccinarea este foarte importantă pentru a ieși din pandemia, iar la acest centru a fost eliminată birocrația. Este important să înțelegem că este nevoie de această vaccinare. Eu vă doresc tuturor multă sănătate și sărbători fericite”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Cel care a spus câte persoane s-au vaccinat la primele ore ale dimineșii a fost primarul general, Nicușor Dan. “În această dimineaţă a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piaţa Constituţiei, primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că preşedintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitaţiei Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susţinând astfel popularizarea acestei soluţii extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureştenilor”, a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

Dar cum se desfășoară totul? Tot primarul a spus exact cum se defășoară procesul de vaccinare în centrul drive-thru“Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină”, a conchis Nicușor Dan. Despre mecanismul după care se desfășoară activitatea la acest centru de vaccinare a vorbit și secretarul de stat Andrei Baciu, care a spus că îi așteaptă pe doritori și pentru rapel.

Cat se stă la coada pentru vaccinul Pfizer de la centrul drive-thru din Bucuresti
Cat se stă la coada pentru vaccinul Pfizer de la centrul rive-thru din Bucuresti

Cum se desfășoară procesul de vaccinare

“Mecanismul este mult mai eficient pentru persoanele care nu ar putea respecta o programare din cauza programului încărcat sau imprevizbil de la serviciu. E mult mai util și la îndemână. (…) Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi”, declarat Andrei Baciu.

Vaccinuri sunt destule, doritpro sunt foarte mulți, așa că acest demers al autorităților se anunță a fi un adevărat succes. Centrul funcționează de la ora 08:00, la ora 20:00 și are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Cozile s-au mărit ușo ușor, iar până la ora 12:00 s-au vaccinat aproape 200 de persoane. Timpul de așteptare este de aproximativ două ore.

Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat înainte de prezentare. Vaccinarea se face fără programare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se face fără ca oamenii să coboare din mașini.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI