Cât se câștigă în Legiunea Străină – viață grea, dar bani frumoși și o provocare unică

Daria Petrescu 14.11.2020, 19:48
Cât se câștigă în Legiunea Străină – viață grea, dar bani frumoși și o provocare unică

Legiunea Străină a fost înființată pe 9 martie 1831 și este o unitate de elită a armatei franceze. Multe s-au spus despre veniturile celor care luptă în Legiunea Străină, dar și despre cât de greu este să reziști acolo. Cu toate astea, rămâne o provocare unică pentru cei care vor să aibă parte de o experiență intensă în viață. Viața este grea, dar se spune că se câștigă bani frumoși. Cu toate astea, sunt multe voci care spun că efortul nu merită, pentru că „timpul nu este important”. Iată tot ce trebuie să știi despre Legiunea Străină.

Cât se câștigă în Legiunea Străină și cum poți ajunge acolo

Sediul central al Legiunii se afla la Aubagne, în sud-estul Frantei.  Viața mercenarilor din Legiunea Străină au trezit de multe ori interesul curioșilor. Însă, ar trebui să aflați câteva lucruri interesante despre acest subiect. Există tot felul de mituri cu privire la veniturile pe care oamenii de acolo le câștigă.

Legiunea străină este o unitate de elită a armatei franceze. Sub mottoul “Legiunea este patria noastra” și marsul “Le Boudin”, mii de voluntari străini au luptat de-a lungul timpului pe diferite teatre de operațiuni. Sigur că, fiecare dintre ei și-au pus viața în pericol, însă au luptat pentru țară, pentru că asta a fost alegerea lor.

Viața în Legiunea Străină nu este ușoară

Se spune că, cei care au fost răniți pe câmpul de luptă pot deveni cetățeni francezi. Astfel că, după trei ani de serviciu în cadul Legiunii, legionarii care provin din 138 de tari, pot aplica pentru cetățenie.

Viața în Legiunea Străină nu este ușoară. De-alungul timpului 35.000 de straini au fost ucizi in cadrul misiunilor. Serviciul este unul periculos și trebuie să știți că viața vă este pusă în pericol la orice pas.

„Timpul nu este important. Suntem praf de stele. Nu insemnam nimic. Fie ca vom muri la 15 ani, fie la 79, chiar nu conteaza. Asa ca lua-le-ar naiba de ingrijorari legate de razboi”, a declarat William Langeweische, un vechi legionar, pentru Vanity Fair.

Cu toate astea, an de an, mii de persoane se prezintă aici pentru a-și încerca norocul și a avea parte de o experiență unică. Plata unui legionar porneste de la 1450 de dolari pe luna pentru cel putin primii doi ani, potrivit Business Insider.

Cum te poți înrola în Legiunea Străină

Recrutarea durează între 2 și 5 săptămâni. Acest lucru depinde de fiecare candidat în parte. Pentru a participa, trebuie să vii la unul din sediile Legiunii. Cel mai important dintre ele este Aubagne.

Cum poți deveni soldat în Legiunea Străină

Candidații află dacă au fost admiși sau respinsi în fiecare joi după amiaza

După ce ai predate pașaportul și actul de identitate unui membru al Legiunii, începe procesul. Atunci vei afla dacă ești respins sau acceptat. Vei avea parte de cazare gratuita, de mancare si haine, toate asigurate de Legiune, cât timp ești supus testării.

Aici poți veni și ca voluntar. Din această poziție, poți sa ceri sa pleci acasa in orice dimineata pe intreaga perioada a procesului de recrutare. Contractul cu Legiunea este semnat ca celibatar, chiar dacă ești căsătorit.

Legiunea Străină a fost făcută pentru voluntarii străini. După Revoluția franceză din iulie 1830, aceștia nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe