Cât plătesc românii pentru un litru de benzină în Mamaia. Turiştii au crezut că nu văd bine

Stan Filon 12.07.2021, 18:56
Cât plătesc românii pentru un litru de benzină în Mamaia. Turiştii au crezut că nu văd bine

Stațiunea Mamaia se știe că este una de fițe și nu oricine își permită să se cazeze în ”perla litoralului românesc”, cum mai este cunoscută stațiunea. Toate prețurile sunt mai mari în Mamaia, dar nimeni nu se aștepta ca și prețul la benzină să fie mai ridicat!

Cât plătesc românii pentru un litru de benzină în Mamaia

Șoferii care au vrut să alimenteze recent în stațiunea Mamaia au privit nedumeriți atunci când au ajuns în stațiile de alimentare. Au găsit un preț mai mare decât media din județul Constanța, iar atunci chiar au realizat că toate prețurile sunt mai mari în stațiunea cunoscută chiar și peste hotare.

Luni, de exemplu, dacă în județul Constanța se putea alimenta cu benzină superioară chiar și la prețul de 5,87 de lei litrul, altfel a stat situația în Mamaia, unde șoferii au fost nevoiți să plătească 6,41 sau chiar 6,63 de lei pentru același litru de benzină superioară.

Cat platesc romanii pentru un litru de benzina in Mamaia
Cat platesc romanii pentru un litru de benzina in Mamaia

La Mamaia, ca în Monte Carlo

Și mai rău a stat situația în weekend, când prețul la benzină a fost și mai ridicat, ajungând chiar și la prețul de 6,67 de lei litrul. Chiar dacă serviciile lasă de multe ori de dorit, Mamaia rivalizează cu alte stațiuni celebre din Europa la prețul parcărilor.

Consiliul Local Constanța a decis să crească prețul orei de parcare cu 4 lei /oră, față de 7 lei/oră. Astfel, un turist care folosește parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore de parcare (primele trei ore sunt 10 lei). Suma este aspru criticată de HoReCa, deoarece poate ajunge cât o noapte de cazare!

Un calcul simplu arată că o familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentru parcare 470 de lei, iar o vacanță de o săptămână duce costul la 658 de lei. Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT, a precizat că tarifele de parcare din Mamaia sunt la nivelul celor din Monte Carlo. Mamaia are 7.000 de locuri de parcare cu taxă, iar dacă într-o zi acestea vor fi ocupate în totalitate, pot aduce la bugetul local 650.000 lei în 24 de ore.

Aproximativ 2 milioane de turiști români iau cu asalt litoralul românesc în fiecare vară. Unii dintre aceștia sunt dispuși să scoată din buzunar chiar și 10.000 de lei pentru un sejur de 7 zile, la un hotel de top. Cu toate acestea, avantajul de a merge la mare în România este că sunt tarife pentru toate buzunarele, spune Traian Bădulescu, consultant în turism pentru Gândul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...