SPECIAL

Cât ne costă vacanța de Rusalii la mare și la munte. Trei zile de distracție, prețuri de lux pentru români

Adriana Olaru 06.06.2022, 12:08
Cât ne costă vacanța de Rusalii la mare și la munte. Trei zile de distracție, prețuri de lux pentru români

Românii se pregătesc intens pentru vacanța de Rusalii și sunt pe ultima sută de metri cu planurile pentru zilele libere. În timp ce mulți și-au rezervat deja cazări și au toate lucrurile puse la punct, alții nu s-au hotărât unde să meargă anul acesta și caută încă cele mai bune oferte.

Valea Prahovei sau litoralul românesc sunt cele mai căutate destinații pentru mini-vacanța de Rusalii din acest an. Prețurile din acest an sunt destul de piperate, dar chiar și așa cu greu se mai găsesc pe ici pe colo câteva locuri libere. Ca în fiecare an, printre cele mai prețuri de la malul mării sunt în hotelurile din Mamaia și în vilele din Vama Veche, însă nici Delta Dunării nu este un loc de neglijat în această perioadă.

Mini-vacanță la mare la prețuri de lux

La malul mării, turiștii au petrecut ultimul weekend cu prețuri de extrasezon pentru cazări și mâncare. Specialiștii spun că de zilele viitoare prețurile vor crește simțitor, chiar și cu 20 la sută, pentru cei care vor să se distreze și să petreacă câteva zile departe de agitația din orașe. Spre exemplu, la un hotel din Mamaia de patru stele, trei nopți de cazare în weekend-ul Floriilor costă 1.530 de lei, însă hotelierii promit condiții foarte bune. Printre facilități se numără un balcon cu vedere către oraș și aer condiționat.

Variante de cazare mai sunt și la prețuri ceva mai mici, însă condițiile diferă destul de mult, la fel și poziționarea hotelului sau a vilei în funcție de plajă. Pentru trei nopți de cazare în aceeași perioadă cei care vor să petreacă mini-vacanța la prețuri mai mici pot alege o variantă mai ieftină de cazare care se ridică la aproape 1.000 de lei, de persoană, pentru trei nopți.

Ruta alternativa in drum spre munte
Ruta alternativa in drum spre munte

Și în Vama Veche, la fel ca în Mamaia, variantele de cazare sunt aproape epuizate, însă acolo unde mai găsesc locuri trebuie să plătiți sume destul de mari dacă le comparăm cu ce vedeam anii trecuți aici, Spre exemplu, la o vilă de pe malul mării, trei nopți de cazare în weekendul de Rusalii costă 1.200 de lei. Spre deosebire de Mamaia, aici găsiți și o piscină exterioară, iar micul dejun este inclus în acest preț. Mai mult, oferta este valabilă pentru o cameră, adică pentru două persoane. Desigur, există și variante mai ieftine, spre exemplul un cort care poate fi închiriat cu aproape 200 de lei pe noapte, însă cu siguranță nu găsiți aceleași condiții ca la un hotel.

Cei care nu vor însă varianta unor stațiuni de la malul mării, pot alege Delta Dunării. La Sulina, spre exemplu, cei care vor să petreacă câteva zile într-un cadru de poveste, departe de agitație și pe stilul tradițional trebuie să scoată din buzunar 1.600 de lei pentru trei nopți de cazare. Aici este inclusă o masă surpriză, în natură, dar și o plimbare cu barca.

Valea Prahovei, varianta mai răcoroasă, dar la fel de scumpă

Meteorologii anunță temperaturi ridicate în următoarele zile, iar mulți dintre cei care vor să se bucure de libere au ales deja Valea Prahovei. Sinaia, Bușteni sau Predeal sunt unele dintre cele mai căutate stațiuni. Pentru cele trei nopți de cazare, de vineri până duminică, trebuie să scoateți din buzunar pentru o cameră dublă 1.021 la un hotel de trei stele din Sinaia, spre exemplu, care oferă și micul dejun inclus. De asemenea, prețurile pot ajunge până la 3.000 de lei, în funcție de condiții și de numărul de stele de la hotelul ales.

În Poiana Brașov, prețurile sunt și mai piperate și ajung pentru câteva zile de distracție și relaxare la zeci de mii de lei, în funcție de cazarea aleasă, dar și de pretențiile clienților. Jacuzzi, piscina sau priveliștea fac diferența între o cazare la preț mediu și una la preț de lux. Mai mult, pentru patru zile de distracției aici, la un hotel celebru, prețurile pot ajunge la aproape 5.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe