Cât ia CFR Cluj din calificarea în Conference League. Ardelenii au posibilitatea să câștige și mai mulți bani

Andrei Cezar, Coteț Alexandru 29.07.2021, 11:21
Cât ia CFR Cluj din calificarea în Conference League. Ardelenii au posibilitatea să câștige și mai mulți bani

CFR Cluj s-a calificat în turul trei preliminar al UEFA Champions League după ce a învins-o pe Lincoln Red Imps cu 2-0, în Gruia. Astfel, elevii lui Marius Șumudică au trecut de campioana din Gibraltar cu un scor general de 4-1 și și-au asigurat prezența în grupele Conference League.

Cât câștigă CFR Cluj din calificarea în grupele Conference League

În turul trei preliminar din UEFA Champions League, CFR Cluj îi va întâlni pe elvețienii de la Young Boys Berna. Victoriile din dubla manșă cu Lincoln Red Imps le-au dat aripi ”ardelenilor”, care visează să se califice în grupele celei mai importante competiții europene de fotbal intercluburi.

Formația clujeană este calificată deja în grupele Conference League, indifierent de rezultatele pe care le va obține în continuare în preliminariile Ligii Campionilor. Astfel, clujenii vor juca cel puțin până la sfârșitul anului în cupele europene.

Calificarea în grupele Conference League le-a umplut și buzunarele ”ardelenilor”, care se pot gândi deja la noi transferuri. UEFA va trimite în conturile echipelor calificare în grupele Conference League aproximativ 3 milioane de euro.

În cazul în care va reuși o calificare în grupele Europa League, CFR Cluj va fi răsplătită cu 3.63 milioane de euro. Iar dacă vor participa în grupele Ligii Campionilor, suma se mărește de aproape cinci ori, respectiv 15 milioane de euro.

Sumele care pot fi câștigate în Conference League

CFR Cluj își asigură, odată cu calificarea în grupele Conference League, o doză de liniște din punct de vedere financiar. Sumele puse la bătaie sunt consistente.

Pentru orice victorie din grupă, echipa primește 500.000 de euro. Un rezultat de egalitate din grupă este remunerat cu 166.000 de euro. Câștigătoarele grupelor vor primi încă 650.000 de euro, iar ocupantele locurilor secunde câte 325.000 de euro.

Echipele care se vor califica în șaisprezecimi, vor fi răsplătite cu câte 300.000 de euro, iar cele care merg în optimi, vor primi 600.000 de euro.

Formațiile care acced în sferturile de finală ale Conference League vor primi un milion de euro. Iar cele care vor juca semifinala, 2 milioane de euro de fiecare.

Finalista va primi 3 milioane de euro, iar câștigătoarea competiției, 5 milioane de euro.

Sumele vor fi majorate cu un anumit procent din valoarea de piață a fiecărei țări.

Cati bani ia CFR Cluj din calificarea in Conference League
Cati bani ia CFR Cluj din calificarea in Conference League

Fost antrenor la CFR Cluj: ”Jocul nu m-a convins”

Chiar dacă ”ardelenii” au reușit să obțină două victorii în dubla manșă cu Lincoln Red Imps, având un scor general de 4-1, jocul echipei lui Marius Șumudică nu a convins. Fost tehnician în două mandate la CFR Cluj, Vasile Miriuță, a criticat aspru prestația echipei din Gruia în meciul contra campioanei din Gibraltar.

”E bine că au obţinut calificarea, dar jocul nu m-a convins. Poate să se supere oricine! Dacă a ajuns o echipă din Gibraltar, la CFR acasă, să aibă cinci ocazii uriaşe, atunci este o mare problemă. Le mai dăm un pic de timp, să zicem, dar nu ştiu cât. Dacă vom juca cu elveţienii şi ne vom prezenta aşa, vom avea mari probleme.

Pe faza de apărare, am văzut mari probleme. E inadmisibil ce greşeli s-au făcut! La 1-0, înainte de golul lui Sigurjonsson, deja auzeam murmur în tribune. Dar acel gol a salvat această victorie, dar jocul m-a dezamăgit.”, a declarat Vasile Miriuță pentru looksport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe