Cât durează avertizarea meteo de vremea rea pentru România. E cod galben în aproape toată țara

Stan Filon 15.08.2022, 12:15
Cât durează avertizarea meteo de vremea rea pentru România. E cod galben în aproape toată țara

Cât durează avertizarea meteo de vremea rea pentru România. Chiar dacă ploaia este binevenită, iar agricultorii sunt fericiți, deoarece pământul primește puțină apă după o perioadă lungă de secetă, sunt totuși români care sunt nemulțumiți de vremea rea, mai ales cei care au deja bilete cumpărate pentru concediu la mare sau la munte. Așadar, aceștia trebuie să știe când se va încheia avertizarea cod galben de vreme rea valabilă la nivelul întregii țări.

Cât durează avertizarea meteo de vremea rea pentru România

După cum a anunțat ANM, este cod galben de vreme rea în aproape toată țara și este bine de știut că ne așteaptă încă o zi cu ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în majoritatea zonelor țării. Cea mai mare parte a țării este vizată un cod galben de instabilitate atmosferică, care se încheie abia luni seara, la ora 22:00.

Până atunci însă, întreaga zi va ploua torențial, precipitaţiile ducând la acumulări de apă ce vor depăși 40 de litri pe metrul pătrat și izolat vor fi chiar de cantități de peste 60 și 70 de litri pe metrul pătrat. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, de intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat vor fi chiar condiții de grindină.

Cat dureaza avertizarea meteo de vremea rea pentru Romania
Cat dureaza avertizarea meteo de vremea rea pentru Romania

Când revine canicula în România

Ploile ar putea apărea chiar și în zonele unde nu este valabilă avertizarea meteorologică, respectiv pe litoral și prin vestul țării, dar ele vor fi ceva mai slabe din punct de vedere cantitativ. Și disconfortul termic este în creștere, deoarece un val de căldură va veni în țara noastră și ne va aduce din nou temperaturi caniculare.

Meteorologii au avertizat deja că sunt așteptate temperaturi maxime de 36-37 de grade la sfârșitul acestei săptămâni, însă vom resimți mai puternic începând de miercuri încolo, când maximele vor fi încadrate între 26 și 35 de grade. Joi ele urcă până pe la 37 de grade Celsius. În zilele următoare, aria precipitațiilor se va mai restrânge, astfel că de miercuri încolo va mai ploua doar în anumite zone.

Nici Capitala nu a scăpat de avertizarea cod galben de vreme rea. La noapte sunt așteptate temperaturi de 16 grade Celsius, iar astăzi nu mai sunt așteptate ploi. Acestea și-ar putea face însă apariția mâine, chiar dacă avertizarea ANM se va încheia. Mâine vor fi 32 de grade la amiază, iar miercuri 34 de grade. Meteorologii prognozează și pentru Capitală caniculă, care va lovi însă la finele săptămânii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...