Cât de scumpă este, de fapt, creșterea copiilor. Țara în care sunt cele mai mari costuri

Beatrice Dumitru 11.04.2022, 09:58
Cât de scumpă este, de fapt, creșterea copiilor. Țara în care sunt cele mai mari costuri

Creșterea copiilor înseamnă energie și timp alocate de părinți, dar și sume costisitoare de bani mai ales pentru educație. Dar sunt țări în care costurile sunt foarte mari, iar acest lucru o arată topul locurilor în care este prea scump să crești un copil. În primele trei locuri ale clasamentului se află o țară din Europa.

Țara în care e prea scump să crești un copil

Să crești copii este greu și implică costuri mari, indiferent unde locuiești în lume. Dar, în timp ce America se află la mijlocul scalei de costuri, China a devenit unul dintre cele mai scumpe locuri pentru a crește copii, notează CNN.

Coreea de Sud se află în fruntea listei cu cele mai scumpe locuri pentru a crește un copil de la naștere până la vârsta de 18 ani, măsurată ca procent din produsul intern brut pe cap de locuitor, potrivit cercetării Jefferies (JEF), care a folosit date de la Yuwa Population Research. PIB-ul este cea mai amplă măsură a activității economice a unei națiuni.

Cât de scumpă este, de fapt, creșterea copiilor. Țara în care sunt cele mai mari costuri
Creșterea copiilor poate fi o îndatorire costisitoare.

Ce țări completează podiumul

Pe locul doi se află China, urmată de Italia. Statele Unite ale Americii se află la mijlocul clasamentului celor mai scumpe 14 țări, între Germania și Japonia. Cu toate acestea, în ceea ce privește suma totală de bani cheltuită, China este una dintre cele mai ieftine țări pentru a crește copii. Dar totul este relativ.

Dacă ajustăm aceste date la procentul din venitul mediu disponibil, China devine cel mai scump loc pentru creșterea copiilor”, au spus cercetătorii Jefferies.

O mare parte din cheltuieli include costul educației și costul și disponibilitatea îngrijirii atunci când copilul este mai mic. Serviciile preșcolare din China au fost în mare parte private până de curând, potrivit Jefferies.

Este nevoie de mai mult de 75.000 de dolari pentru a crește un copil până la vârsta de 18 ani în China și alți 22.000 de dolari pentru studiile universitare. Deși pare că acești ani costă mai puțin față de cât plătesc studenții din Statele Unite, există o diferență cheie.

„În multe alte țări occidentale, un împrumut pentru studenți oferit de stat este mai frecvent, iar povara este ridicată de la părinți și transferată copiilor”, au explicat analiștii Jefferies.

În America, de exemplu, 55% dintre studenți au absolvit cu datorii în anul universitar 2019-2020, potrivit datelor de la College Board.

Rata natalității în țările mai bogate tinde să fie mai scăzută decât în țările în curs de dezvoltare. Acest lucru este cunoscut ca un „paradox demografic-economic”, ceea ce înseamnă că cei cu mai multe mijloace aleg să aibă mai puțini copii decât cei cu venituri mai mici.

În timp ce cuplurile din țările occidentale par să-și dorească doi sau trei copii, cifrele sunt mai mici în Est și, în plus, numărul căsătoriilor este în scădere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...