Cât de reală e posibilitatea unui război între Rusia și Ucraina. Șeful forțelor americane din Europa lămurește misterul

Stan Filon 16.04.2021, 10:52
Cât de reală e posibilitatea unui război între Rusia și Ucraina. Șeful forțelor americane din Europa lămurește misterul

Cât este de reală posibilitatea unui război între Rusia și Ucraina? Ei bine, șeful forțelor americane din Europa a vorbit despre acest eventual conflict care a atras atenția întregului mapamond. Rusia a trimis forțe numeroase, în ultima perioadă, la granița cu Ucraina, fapt care îngrijorează comunitatea internațională.

Cât de reală e posibilitatea unui război între Rusia și Ucraina

O comisie a Camerei Reprezentanților a discutat despre ultimele evenimente care au loc la granița Rusiei cu Ucraina și unul dintre specialiștii care au fost consultați pe această temă a fost chiar şeful forţelor americane în Europa, generalul Tod Wolters. Acesta s-a declarat ”foarte îngrijorat”, însă atunci când i s-a cerut să evalueze probabilitatea unei invazii a Ucrainei în următoarele săptămâni, el a răspuns: „redusă la medie”.

Când un alt ales l-a întrebat apoi dacă şansele unei invazii vor creşte peste câteva săptămâni, el a răspuns că aceasta depinde de următoarele mişcări ale trupelor ruse. „Sentimentul meu este că având în vedere ceea ce văd astăzi, această probabilitate se va reduce”, a adăugat el. Ciocnirile au crescut în ultima perioadă între soldații ucraineni și separatiștii proruși din estul Ucrainei, iar Rusia a desfășurat forțe impresionate la granița cu Ucraina. Președintele SUA, Joe Biden, dar și cancelarul german Angela Merkel au cerut Rusiei să îşi retragă trupele din apropierea graniţei cu Ucraina.

Cat de reala e posibilitatea unui razboi intre Rusia si Ucraina
Cat de reala e posibilitatea unui razboi intre Rusia si Ucraina

Joe Biden a solicitat Rusiei retragerea trupelor

Președintele american și cancelarul german au fost de acord să solicite Rusiei „să reducă recentele întăriri de trupe” la graniţa de est a Ucrainei pentru a permite o „dezescaladare” a situaţiei, după cum a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl va întâlni vineri la Paris pe omologul său francez Emmanuel Macron, iar la întâlnire va participa și Angela Merke, prin videoconferinţă, aminteşte AFP.

Pe de altă parte, guvernul Canadei a anunţat luni noi sancţiuni împotriva a doi oficiali şi a patru companii din Rusia pentru a protesta împotriva „anexării şi ocupării ilegale” a Crimeei, informează AFP. Aceste noi măsuri, anunţate în colaborare cu Australia, sunt în concordanţă cu cele adoptate recent de Uniunea Europeană şi Marea Britanie, a anunţat ministerul de externe canadian într-un comunicat. Sancţiunile prevăd, în special, îngheţarea activelor şi interzicerea tranzacţiilor în Canada pentru oficialii ruşi Aleksandr Ganov şi Leonid Rişenkin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...